ATO'dan Adana ekonomisine yeni açılımlar

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atila Menevşe, tarım sektöründen elde edilen ürün ve kalitenin artırılmasına yönelik hazırlanan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çalışmalarında önemli aşamalar kaydedildiğini söyledi. Menevşe "Adana'nın çeşitli bölgelerinde, projemizin nasıl daha rantabl uygulanabileceğine ilişkin araştırma yaptık ve en uygun bölgenin Karataş'a bağlı Tabaklar yöresi olduğu sonucuna vardık." diye konuştu.

ATO'nun 2015 yılı çalışmaları, aralık ayı olağan meclis toplantısıyla tamamlandı. Tarkan Kulak başkanlığında gerçekleşen toplantıda, 2016 yılına ilişkin hazırlanan bütçe, meclis üyeleri tarafından kabul edildi. Kasım ayı mizanı ve yönetim kurulu faaliyet raporunun da kabul edilmesinin ardından konuşan ATO Başkanı Atila Menevşe, odanın 2016 yılında gerçekleştirmeyi hedeflediği çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Yeni hizmet binası yapımına 2016 yılında başlanabilmesine dönük çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade eden Menevşe, "Bu yıl içinde başlamayı planladığımız binayla, üyelerimize daha modern ortamda hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Çünkü mevcut binamız, gerek ulaşım ve gerekse iç mekanın yetersizliğinden dolayı çeşitli sıkıntılar yaşanmasına neden oluyordu." dedi.

Fiziki sorunun çözümlenmesinin ardından ATO üyelerinin dış dünyaya açılması ve tüm verilerin dijital olarak arşivlenmesine yönelik projeyi hayata geçireceklerini kaydeden Menevşe sözlerini şöyle sürdürdü: "Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından hibe kapsamına alınan; Adana Sanayi Odası ile birlikte hazırladığımız proje ATO ve ADASO üyelerinin temel bilgilerinin elektronik ortama aktarılmasını öngörüyor. Bu kapsamda web sitesi, mobil uygulama (Android, iOS, Windows işletim sistemleri için) ve odaların otomasyon sistemleri ile veri alışverişini sağlayacak servisler ve aktarım modülleri geliştirilecektir. Ayrıca projeden sorumlu oda personeli ve üye firmaların yetkilileri için farklı kapsamlarda web tabanlı içerik izleme ve yönetim sistemi geliştirilecektir. Web tabanlı içerik izleme ve yönetim sistemini kullanmak isteyen üye firma yetkilileri dolduracakları elektronik form ile ilgili odaya başvuracak, firma yetkililerine kullanıcı adı ve parola tahsis edilerek sistemi kullanmaları sağlanacaktır. Proje kapsamında Adana Ticaret Odası Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından 2010 yılından bu yana tescili yapılan üyelerin tüm tescil evraklarının taranarak elektronik ortama aktarılması (e-Arşiv) hedeflenmektedir. Bu çalışmalardaki tek hedefimiz, üyelerimize daha iyi hizmet vermektir."

Çalışmalarına 2015 yılında başlanan Tarımda Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konusunda önemli mesafeler alındığına da işaret eden Menevşe konuşmasında şu görüşlere yer verdi: "Tarımda Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması konusundaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İklim koşulları başta olmak üzere bu bölgenin ihtiyaçlarına uygun Adana genelindeki arazi arayışlarımız neticesinde 25 aday yer tespit ettik. Bu alanların hepsi tek tek değerlendirildi ve son olarak bu arazilerden dördüne odaklandık. Yine yaptığımız detay çalışmalarda bu dört araziden Karataş Tabaklarda mevcut 5060 dönümlük hazine arazisinin, su kaynakları ve diğer olanaklarıyla en cazip yer olduğuna karar verdik. Bu aşamada müteşebbis heyet oluşturulması ve tüzel kişilik kurulması için ilgili kurum ve kuruluşlarla temaslarımıza başlayacağız. Alacağımız geri bildirimler sonrasında müteşebbis heyetimizi oluşturup bölgemizin kuruluşu sürecine gireceğiz."


CİHAN
05 Ocak 2016 13:06
DİĞER HABERLER