Moskova yönetiminin Ukrayna saldırısına karşı batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlara doğalgaz kartı ile cevap veren Rusya, Avrupa ülkelerine giden vanaları kapatmıştı.
Batılı ülkelerin Rusya'dan alınan enerjiye kısıtlama getirmeleri de eklenince yaklaşan kış ayları öncesinde Avrupa'da bir 'ısınma' problemi baş gösterdi.
Ancak son dönemde kıtada gaz depolarının doluluk oranının yüzde 80'e ulaşmasıyla fiyatların da belli oranda gerilediği ifade edildi.
Evrensel'de yer alan habere göre Avrupa'da geçen hafta rekor sevilerden işlem gören doğal gaz fiyatı, kıtada gaz depolarının doluluk oranının yüzde 80'e ulaşmasıyla yüzde 8 geriledi.
Avrupa'da derinliği en fazla olan Hollanda merkezli sanal doğal gaz ticaret noktası TTF'de işlem gören eylül vadeli gaz kontrat fiyatı, bugün megavatsaat başına 277,02 avrodan işleme açıldı.
Söz konusu fiyat gün içinde 284 avroyu gördükten sonra Türkiye saatiyle 14.00 itibarıyla dünkü kapanışa göre yüzde 8 azaldı ve 254 avroya indi.
Fiyatlardaki düşüşte, Avrupa'da gaz depolarında doluluk oranının yüzde 80'e ulaşması etkili oldu. Böylece, Avrupa Birliği 1 Kasım'a kadar hedeflediği yüzde 80 doluluk oranını yakalamış oldu.
Venezuela diken üstünde: ABD, ülkedeki vatandaşlarına acil çıkış uyarısı yaptı
Kriz tırmanıyor: Yerlikaya, yardımcısı Bülent Turan'ı uçağına almadı
Eurovision'da kriz: İsrail'e izin verildi, 4 ülke yarışmadan çekildi
Milletvekilleri ve Öcalan İmralı'da neler konuştu? Tutanak komisyonunda okundu
Belediyelere atanan kayyım uygulaması kalkıyor mu? Komisyon'da AKP'li üyeden 'düşsün'talebi geldi
Kurtulmuş'tan 'Sürecin sahibi Erdoğan' çıkışı: MHP 'Bahçeli modeli' demişti