Ayça Katlav: Acı çeken hep kadınlar oluyor

Ayça Katlav: Acı çeken hep kadınlar oluyor
Uluslararası İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Federasyonu (BPW) Adana Kulübü Başkanı Ayça Katlav, 2015 yılının kayıp yıl olarak nitelendirerek, 1 Kasım seçimleri sonrasında halkın yüzünün gülmesi, kayıpların giderilmesi ve kaos ortamından kurtarılması gerektiğini söyledi. Ateş çemberinden ülkenin kurtarılmasının birinci öncelik olduğunu dile getiren Katlav, "Yaşamın içerisinde zarar gören, acı çeken maalesef hep kadınlar oluyor." dedi.

BPW Kulübü Başkanı Ayça Katlav ve yönetim kurulu üyeleri, Cumhuriyet Halk Partisi CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen ile adaylar Burhanettin Bulut, Müzeyyen Şevkin, Nesrin Göçhan ve Gülcan Abalı'yı ağırladı.

Burada konuşan Katlav, 1 Kasım seçimleri sonrası çıkacak sonuca herkes saygı göstermesi gerektiğini söyledi. Ateş çemberinden ülkenin kurtarılmasının birinci öncelik olduğunu dile getiren Katlav, "Yaşamın içerisinde zarar gören, acı çeken maalesef hep kadınlar oluyor. Ekonomik yaşamın içerisinde yer alan iş kadınları bir nebze de olsa başının çaresine bakabiliyor. Ama periferi de ve kırsalda yaşayan kadınların hali içler acısı. Kadınların mutsuzlukları giderilmelidir. Çünkü mutsuz kadın mutsuz çocuk demektir. Mutsuz çocuk kötü gelecek demektir. Türkiye'de yaşanan sıkıntılar herkes tarafından bilinmektedir. Bizim siyasilerden beklediğimiz bu sıkıntılara nasıl çözüm bulacakları, geleceğe güvenle bakabilmemiz için projelerinin neler olduğudur?" dedi.

TÜRKMEN: HUKUKUN OLMADIĞI YERDE İŞ İNSANI KENDİNİ RAHAT HİSSETMEZ

Cumhuriyet Halk Partisi CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, uluslararası birçok kuruluşun geçmişte Türkiye'ye yatırım yaptığını, global birçok firmanın Türkiye'nin istikrarına güvenerek fonlarını aktardığını belirtti. Şu anda ise Türkiye'de bulunan sermaye gruplarının bile Türkiye'nin dışına çıkmaya çalıştığını vurgulayan Türkmen, şunları kaydetti: "Çünkü şu anda insanların geleceğe dönük ciddi endişeleri var. Hukukun olmadığı yerde hiçbir iş insanı kendisini rahat hissedemez, yatırım yapmaz. Türkiye'de şu an gerçek hukuksuzluk hakimdir. İnsanlar oy verince 4 yıllık bir iktidar seçtiğini düşünür. Hayır! Siz tüm Türkiye'nin geleceğini seçiyorsunuz. Ve geleceğin nasıl şekilleneceğine oy verenler karar verecek. Bu nedenle burada bulunan arkadaşların sorumluluğu çok büyük. Kulüp tutar gibi parti tutma lüksümüz yoktur. Artık konu Türkiye'nin geleceğidir. Burada bulunan insanların konumunu koruyup, koruyamayacakları konusudur. Bu nedenle 1 Kasımda sandığa gittiğimizde vicdanımızla karar vereceğiz. 2 Kasımda sonuç ne olursa olsun vicdanımızın rahat olması lazım."

ŞEVKİN: KADINA ŞİDDET ARTTI

CHP Adana milletvekili adayı Müzeyyen Şevkin de kadına şiddetin alabildiğine arttığı ve kadının ötekileştirildiğini dile getirdi. BPW kadınlarının iş dünyasında başarılı olmasından bir Adanalı kadın vekil olarak gurur duyduğunu aktaran Şevkin, şu ifadeleri kullandı: "Sizler sorunları bizim kadar biliyorsunuz. Adana işsizlikle boğuşan bir kent. Sanayicisi de esnafı da kan ağlıyor. Ülkemiz erken seçime hazır olmadığı gibi ekonomik bir açmaz var. Koalisyon hükümeti kurulsaydı sıkıntılara çözüm olabilirdi. Ancak yapılmadı. 7 Haziran seçimleri sonrası terörün miladı olmuştur. Ne yazık ki pek çok ocağa ateş düşmüştür. Komşu ülkelerle kavgalı durumdayız. Ortadoğu coğrafyası kan gölüne dönmüştür. Ben inanıyorum seçmen 1 Kasım'da gereğini yapacaktır."

BULUT: BİRÇOK İNSAN FAKİRLEŞİRKEN BİR ÇOĞU ZENGİNLEŞTİ

CHP adayı Burhanettin Bulut da şunları söyledi: "Her hükümetin kendine dair ekonomik programı vardır. O program genelde kendi siyasi görüşüyle birlikte gider. Türkiye'de de son 13 yıllık veriler ülkenin 0.5 dışında hiçbir kesimi mutlu etmemiştir. Birçok insan fakirleşirken bir kısım zenginleşti. Türkiye'de belli gurlar var. Siyaset, bürokrat, akademisyenler şu anda Türkiye'nin en modern kesimi iş dünyası. Çocuklarını Avrupa'da okutan onlar, şirketlerini hızlıca geliştiren onlar hepimizin çok ötesindesiniz. Ama bu günkü ekonomide bunun devamını getiremezsiniz. Birincisi gelir dağılımının eşitsizliği, ikincisi üretime dayalı bir model yapılmadığı takdirde ulusala geçemiyorsunuz. Mevcut hükümetin ilk günden bu yana getirdiği ekonomi budur."
CİHAN
20 Ekim 2015 11:09
DİĞER HABERLER