Aydın'ın yeni vekilleri, mazbatalarını aldı

7 Haziran sonrası milletvekili seçilen Aydın milletvekilleri, mazbatalarını İl Seçim Kurulu'ndan aldı. CHP'den 4, AK Parti'den 2 ve MHP'den bir milletvekili seçilen Aydın'da 25. Dönem Milletvekilli mazbatalarını toplu alan vekiller, Aydın için birlik mesajı verdi.

Aydın İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Dural Bilir'in odasında düzenlenen mazbata törenine CHP Aydın Milletvekilleri Metin Lütfi Baydar, Hüseyin Yıldız, Mehmet Fatih Atay, AK Parti milletvekilleri Mehmet Sadık Atay, Abdurrahman Öz, MHP Milletvekili Ali Uzunırmak katılırken, CHP Milletvekili Bülent Tezcan, parti çalışmalarından dolayı katılamadı. Milletvekilleri mazbatalarını Aydın İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Dural Bilir, İl Seçim Kurulu ve ilçe seçim kurulu üyeleri ve başkanlarının elinden aldılar. Bülent Tezcan'ın mazbatasını ise Mehmet Fatih Ataya aldı.

Aydın İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Dural Bilir, "Seçilen milletvekillerimize başarılar diliyorum Aynı şekilde seçimlerde görev alanları da kutluyorum. 7 Haziran seçimleri sonucunda milletimizin iradesi koalisyon hükümeti oluşturulması yönünde olduğu ortaya çıkmıştır. Ankara'da koalisyon hükümetinin yapılmaya çalışıldığı bu aşamada biz de Aydın'ın sayın milletvekillerine tüm siyasi parti mensuplarıyla birlikte burada görmek istedik. Bu şekilde belki de koalisyonun ilk adımını Aydın'da atmış oluyoruz. Seçilen vekillerimizin siyasi parti, dil, ırk, din, cins ayırımı yapmaksızın tüm Aydın halkına ve ülkemize hizmet edeceklerine inancım sonsuzdur. Sayın vekillerimizi kutluyor, başarılar diliyorum." dedi.

Toplu olarak seçilme sıralarına göre mazbatalarını alan CHP, AK Parti ve MHP Aydın milletvekilleri daha sonra da adliye çıkışında toplu fotoğraf çektirdiler. Bu açıklama yapan MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, kurulacak koalisyon çalışmaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Koalisyonda önemli olan şeyin sadece sayısal değerler olmadığını belirtti. Uzunırmak, "Koalisyon sadece sayısal rakamlarda aranmaz. Koalisyon ararken ilkesel yeterlilik, siyasi yeterlilik ve ahlaki yeterlilik aranmalıdır. Eğer bu üç yeterlilik de sayısal yeterliliği destekliyorsa ülke için çok faydalı bir koalisyon olur. Onun için bütün siyasi partiler, ilkeleri bazında, ahlaki bakış açıları bazında ve siyasal programları bakış açısından absorbe edilebilir, ertelenebilir, bazı öngörülerini erteleyerek ama temel bazda ahlaki temel olarak neyi esas alıyorlar, ilke olarak temel esas neyi alıyorlar ve siyasi olarak programlarında temel esas neyi alıyorlar bunları birbirleriyle münazara ettikten sonra bir birine en yakın olanlar koalisyon kurmalıdırlar. Bu açıdan baktığımızda Türkiye'deki koalisyon tartışmalarının demokrasimizin bilincinin ve kültürünün yükseltilmesine daha çok hizmet edeceği kanaatini taşıyorum ben. Çünkü böyle olmaz. Sadece düşmanlık adına karşıtlık adına başka gayeler adına koalisyon kurulursa bu koalisyonlar demokrasi kültürüne doğru gelmez. En doğru demokrasi kültürüne gelecek olan koalisyon, sayısal yeterliliğin yanına, ilkesel, ahlaki ve siyasal yeterliliklerin beraber olduğu yeterlilikler de gerekli. Bunun için vaktimiz vardır. Demokrasi çözüm rejimidir. Ben ülkenin çözümsüz kalacağı kanaatini taşımıyorum." dedi.

Mazbata törenine parti teşkilatları ve partililer de katıldı.

CİHAN
18 Haziran 2015 17:35
DİĞER HABERLER