İlgiyle izlenen Ayna’nın Cibuti yolculuğu kırsal alanlarda çok farklı konularla devam ediyor.
Asal Gölü deniz seviyesinden 155 metre daha aşağıda bir göl. Afrika kıtasının en çukur noktası. Bu göl aynı zamanda dünyanın Lut Gölünden sonra en çukur noktası. Tuz gölü olduğu için de kıyıları tuzla kaplı. Muhteşem manzaraya sahip gölün sahilinde tuzlar üzerinde yürüyoruz.
Ayna ekibi Cibuti çekimlerinde yolda kaldı!
Kırsal alanlara doğru aracımızla ilerlerken aniden duruyoruz. Toprak yollarda araç lastiğimizin paramparça olduğunu görüyoruz. Cibuti’nin bu ıssız yollarında yaşadığımız macera ve kurtuluş hikayemiz Ayna’da…
Bu taştan yapılan hediyelik eşyalara inanamayacaksınız
Yolculuğumuzda Dimba bölgesinde eşsiz manzara sunan kanyonu ziyaret ettikten sonra hediyelik eşya tezgahlarına uğruyoruz. Çok ilginç hediyelik eşyalarla karşılaşıyoruz burada. Buraya has bir taşla yapılan hediyelik eşyalar sıralanıp gidiyor. Çok hafif olan bu taşın yontulmasıyla yapılan deve ve helikopterler çok ilgi çekici. Tezgah sahiplerinden bu özel taşı nasıl yonttuklarını öğreniyoruz sizler için.
Cibuti’nin Tajura şehrinde Osmanlı eserleri…
Bir zamanlar Osmanlı’nın ayak bastığı topraklara geliyoruz. Sahildeki camii Osmanlı’dan bir iz. Karşılaştığımız Tajuralılardan Osmanlı’nın buraların İslamlaşmasında çok önemli rol oynadığını öğreniyoruz. Şehir gezimizde gat çiğneyen yerliler ve yiyecek bulamadıkları için çöplerle beslenen keçiler objektifimize takılanlardan…
Tajuralı çocuklar Kuran-ı Kerim’i tahta parçalarına yazılmış surelerden öğreniyorlar
Bir binanın gölgesinde Kuran-ı Kerim öğrenen çocuklara rastlıyoruz. Hocaları sureleri tahta parçalarına yazıyor. Ellerinde Kuran-ı Kerim olan çocuklar da var ancak imkanı olmayanlar tahta parçalarını okumaya devam ediyorlar. İmkansızlıklar içindeki bu çocukların Kuran-ı Kerim okuma aşkı çok duygulu anlar yaşatıyor bizlere.
Cibutili bayanların kına yakmaları bizimkilerden çok farklı
Cibutili bayanlar desen desen kınları elleri ve ayaklarını uygulattırıyorlar. Desenlerin şekline göre uygulama fiyatları da değişiyor. Bu şekilde kına kültürünü Yemen’den almış Cibutililer. Avuç içlerinden kolun tamamına yayınlan kına desenleri bayanlar arasında çok tutuluyor. Biz de kına desenleri yapılan bir merkezde desenlerin nasıl uygulandığını sizler için görüntülüyoruz.
SAMANYOLUHABER.COM