Babacan'dan ilginç açıklama!

Babacan'dan ilginç açıklama!
16 gün sonra görevi bırakacak olan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan çok ilginç bir değerlendirme geldi.
Son dönemde ortaya karışık muğlak açıklamaları ile bilinen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'dan Türkiye'deki demokratik sistemle ilgili çok ilginç bir değerlendirmede bulundu.

Babacan, "Sistem kişilere aşırı bağımlı hale gelmemeli. Kişilere bağlı sistem hastalık işaretidir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın "Başkanlık Sistemi"nin tartışıldığı şu günlerde böyle bir açıklama yapması ise dikkat çekti.

Ahmet Arslan’ın ev sahipliğinde, Altınhas Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş’ın sponsorluğunda gerçekleşen Fikir Sofrası'nın konuğu olan Ali Babacan şunları sistemle ilgili şöyle konuştu:

KİŞİLERE BAĞLANMAK HASTALIK

Hürriyet'in haberine göre; Babacan, “Türkiye ekonomisi için uluslararası piyasalarda bir Ali Babacan çıpası var. Yeni hükümette bu çıpanın yerini ne alacak?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Çıpa yazılı belgelerde var. 2001’de partiyi kurduğumuzda pek çok fikir vardı. IMF’yi kovalım, dış borçları ödemeyelim gibi. Belgelerimizi hazırladık. ‘Uygulanacak mı’, dediler. Uygulandı. Önümüzdeki dönem de aynı olacak. Sistem kişilere aşırı bağımlı hale gelmemeli. Kişilere bağlı sistem hastalık işaretidir. Sistem, liderler dahil kişilere bağlı olmamalı. Onun yerine kurallar işlemeli. İnsanlar fani. Herkes fani.”

Ali Babacan'ın bu sözleri şu soruyu akıllara getirdi: "Acaba Erdoğan olmasaydı AKP'liler yine de Başkanlık Sistemini ister miydi?
22 Mayıs 2015 13:32
DİĞER HABERLER