Bahçeli o kelimeyle ilgili açıklama yaptı!

Bahçeli o kelimeyle ilgili açıklama yaptı!
MHP lideri Devlet Bahçeli, Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan ile yaptığı röportajda söylediği 'Sarayı terk etmeli ve Çankaya fanusuna girmeli' sözünün ardından açıklama yaptı.

Açıklamasında 'fanus'un kelime anlamının "süslü, ayaklı fene, değerli eşyaları tozdan korumak için üzerlerine kapatılan yarım küre biçimindeki cam kap" olduğu kaydeden Bahçeli; "Çankaya fanusu saray kapanının panzehridir. Çankaya Fanusu, kurtuluş mücadelesinin neticesinde kurulan milli ve üniter Türk devletinin namus ve haysiyet sancağıdır" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, sosyal paylaşım sitesi twitter'dan gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. MHP lideri, iftar sofralarının manevi bir mükafat olduğunu belirterek; "Oruç ibadetinin hakkını sabır ve duayla veren herkes için heyecan ve hasretle hazırlanmış iftar sofraları manevi bir mükâfattır. Yediğimiz ilk zeytin ya da ilk hurma veya içtiğimiz ilk yudum su nimetin azizliğini, bereketin ulviyetini ne güzel de ihsas ve işaret eder! Allah gördüğümüzden geri düşürmesin. Bir lokma ekmek için el açan yavruları, kadınları, ihtiyarları, kısacası tüm mazlumları hiç unutmayalım. Allah’tan dileğim odur ki, herkesin tuttuğu oruç kabul olsun. Bu mübarek günlerde güzellik adeta gökten yağar, yerden biter, yürekten tüter" diye konuştu.

"ÇANKAYA FANUSU SARAY KAPANININ PANZEHRİDİR"
Bahçeli, açıklamasında geçtiğimiz günlerde Hürriyet Gazetesi'nden Ahmet Hakan'a verdiği röportajda kullandığı 'fanus' kelimesi ile ilgli açıklamalar yaptı. Bahçeli şunları kaydetti; "Ruhumuzun fanusunda özenle muhafaza ettiğimiz ve üzerine titrediğimiz milli ahlak ve değerlerimiz geçmişin müjdesi, geleceğin mukaddimesidir Fanus demişken, yine yanlış anlayanlar, yine saptıranlar ve fıtratına göre yorumlayarak alınganlık gösterenler çıkabilir. Ama ne yapayım? Hatırlarsanız bir gazeteyle yaptığım röportajda aynen şöyle dedim: Sarayı terk etmeli ve Çankaya fanusuna girmeli. Peki kim? Siz biliyorsunuz! Fanus; süslü, ayaklı fener demektir. Yine Fanus; değerli eşyaları tozdan korumak için üzerlerine kapatılan yarım küre biçimindeki cam kaptır. Çankaya Fanusu, binlerce yıllık Türk devlet geleneğinin simgeleştiği, toplandığı ve özümsendiği tarihi bir emanettir. Çankaya Fanusu, kurtuluş mücadelesinin neticesinde kurulan milli ve üniter Türk devletinin namus ve haysiyet sancağıdır. Bu fanus çatlarsa, tarihsel süreklilik kopar. Bu fanusa saygı duyulmazsa Türk-İslam asırlarının kutlu hatıraları teker teker buharlaşır. Şahsen dediğim fanustan kaçanlara, yerlerini ve yapmaları gerekenleri hatırlatmaktır. Bundan gocunmak, rahatsız olmak anlamsızdır. Çankaya fanusu saray kapanının panzehridir. İnsanı ferahlatır, aklını başına getirir, huzura erdirir, ufkunu değiştirir. Öfke, tamah, haset ve hıyanetten kurtuluş için fanusun şifasına, fanusun marifetine ihtiyaç vardır. Benden söylemesi.

HACI BEKTAŞ VELİ'DEN ALINTI

MHP lideri Bahçeli, Hacı Bektaş Veli'den de bir alıntı yaptığı açıklamasını şu şekilde sonlandırdı; "Ne güzel de söylemiş H.Bektaş Veli; Muhabbet ne zaman cana değdi, can dirildi. Akla uygun geldi, geleni gideni anladı. Can marifetle dirilir Dirilmek ve yeniden doğmak isteyen düne baksın, dünüyle hesaplaşsın."

11 Temmuz 2015 08:34
DİĞER HABERLER