Bahçeli: Toplum olarak hepimizi üzmüştür

Bahçeli: Toplum olarak hepimizi üzmüştür
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin basın toplantısı sırasında katledilmesi, toplum olarak hepimizi üzmüştür. Olmayan bir şeyin zafiyeti olmaz. Güneydoğu Anadolu'da güvenlik yok ki zafiyeti olsun." dedi.

TBMM'de gazetecilerin, Elçi'nin hayatını kaybettiği ve bir polis memurunun şehit olduğu terör saldırısına ilişkin sorusunu cevaplayan Bahçeli, şunları dile getirdi: "Diyarbakır Baro Başkanı Merhum Tahir Elçi Bey'in basın toplantısı sırasında katledilmesi, toplum olarak hepimizi üzmüştür. Onunla beraber bir polis kardeşimiz şehit olmuş, iki polis kardeşimiz de yaralanmıştır. Türkiye'nin çok gergin bir ortamında, Güneydoğu Anadolu'da güvenlik unsurları ile PKK terör unsurları arasında çatışmanın devam ettiği bir süreçte, bu gerilimi arttırmak amacıyla bir saldırı düşünülmüşse bunu iktidarın çok yönlü ele alarak incelemesi ve bunun katillerinin bulunmasında yarar vardır. Üzüntü büyüktür. Şimdiki aşamada fazla derin bir bilgiye de sahip değiliz. Olayları yakından takip ediyoruz."

Genel Başkan Bahçeli, "Güvenlik zafiyeti olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna karşılık ise, "Olmayan bir şeyin zafiyeti olmaz. Güneydoğu Anadolu'da güvenlik yok ki zafiyeti olsun." dedi.

28 Kasım 2015 18:06
DİĞER HABERLER