Bakan Soylu'dan emekli promosyonu açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, emekli promosyonunun 900 TL'ye çıktığına dair iddialara ilişkin açıklamalarda bulundu. Soylu, "Biz bu konuda bu zamana kadar hiçbir somut rakam açıklamadık sadece görüşmeye devam ettiğimizi ifade ettik. Bu çerçevenin dışına çıkılmaması ve vatandaşlarımızın yüksek beklenti içerisine sokulmamasını istirham ediyorum." dedi.

Tüm memurları yakından ilgilendiren Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında toplandı. Bakanlıktaki toplantıya memurlar adına Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un yanı sıra hizmet kollarında yetkili sendikaların genel başkanlarının katıldı. KESK Genel Başkanı Lami Özgen'in sağlık problemleri nedeniyle yerine yerine KESK genel sekreteri Hasan Toprak katıldı.

Kurul, kamuda 4/C kapsamındaki geçici personelin statüsünün iyileştirilmesi başta olmak üzere toplu sözleşme görüşmelerinde gündeme getirilen ve çözümü daha sonraya bırakılan kamudaki yükseköğretim mezunu işçilerin durumu, KİT'lerdeki sözleşmelilerin sosyal hakları gibi konuları ele alacak.

Toplantı öncesi gazetecilerin sorularına cevaplayan Bakan Soylu, emekli promosyonunun 900 TL'ye çıktığı yönündeki haberlere ilişkin olarak şunları söyledi:

"Bu konuda Sosyal Güvenlik Kurumumuz tüm gayretiyle çalışmaktadır. Özellikle basınımızdan istirham ediyorum. Biz bu konuda bu zamana kadar hiçbir somut rakam açıklamadık sadece görüşmeye devam ettiğimizi ifade ettik. Bu çerçevenin dışına çıkılmaması ve özellikle kamuoyunda bu beklenti içerisinde vatandaşlarımızın yüksek beklenti içerisine sokulmamasını istirham ediyorum. Bu rakamları bende gazetelerden okuyorum televizyonlardan dinliyorum ama samimi bir şekilde arkadaşlarımız eldeki imkanlar çerçevesinde çalışmaktadırlar. İnşallah yakın bir zaman diliminde bu konuyu sonuçlandıracağız."

"TAŞERON İŞÇİLER KANUNU İKİ HAFTA İÇİNDE MECLİS'TE"

Süleyman Soylu, kamuda çalışan taşeron işçilerin kadroya alınması için yapılacak düzenlemeye ilişkin ise Taşeron işçilerle ilgili kanun taslağının 2 hafta içinde meclise sunulacağını açıkladı. Bakan Soylu, "Taşeron işçiler kanun taslağı zannediyorum 1,5-2 hafta içinde ayrıntıların çalışılması hususu hem bakanlıklarımız hem kamu kurum ve kuruluşlarımız hem diğer tüm paydaşlarımızla gerçekleştirilecek ve optimumum bir zaman içerisinde de Meclis'e sevk edilecektir." dedi.
Cihan CİHAN
24 Mart 2016 17:37
DİĞER HABERLER