Bakanlık doğruladı! 18 Türk işçi kaçırıldı

Bakanlık doğruladı! 18 Türk işçi kaçırıldı
Irak'ta maskeli ve asker üniformalı kişiler tarafından 18 Türk vatandaşının kaçırıldığı bildirildi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta 18 Türk işçi ve mühendis, askeri üniformalı ve maskeli kişiler tarafından kaçırıldı. İşçilerin, başkentin doğusundaki Sadr semtinde bir spor kompleksinin inşaatında çalıştığı belirtildi. Dışişleri tarafından doğrulanan olayda kaçırılan işçilerin Nurol Holding'e bağlı çalıştığı açıklandı.  Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Irak’ta kaçırılan Türklerin bir stadyum inşaatında çalışan 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci olduğunu belirterek, "Kaçırılma sırasında şirkette Türk işçilerini diğer ülkelerin vatandaşlarından ayırarak bir seçime tabi tuttuklarını öğrendik" dedi.

İçişleri Bakanlığı kaynaklarının verdiği bilgiye göre, sabaha karşı şantiyeyi basan silahlı kişiler Türk işçileri arazi araçlarına bindirerek götürdü.

Başbakan Yardımcısı: 18 vatandaşımız kaçırılmıştır

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'Bağdat'ta bir Türk müteahhitlik firmasında çalışan 18 vatandaşımız kaçırılmıştır. Irak makamlarıyla çok sıcak temaslarımız devam ediyor" dedi.

Dışişleri doğruladı

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, AA muhabirine verdiği bilgide, Irak güvenlik makamlarıyla Bağdat Büyükelçiliğinin temas halinde olduğunu belirtti. Kaynaklar, kaçırılmanın olası nedenlerinin araştırıldığını kaydetti.

NUROL HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA

Reuters haber ajansı, işçilerin Nurol Holding çalışanı olduğunu bildirdi. Reuters'a konuşan Nurol Holding CEO'su Uğur Doğan, Bağdat'ta inşa ettikleri stadyumun şantiyesinde çalışan 18 kişinin bu sabah asker kıyafetli kişiler tarafından kaçırıldığını söyledi.

Reuters'ın sorularını yanıtlayan Doğan, "Bağdat'ta bizim tarafımızdan yapılan stadyumun inşaatında çalışan 14 işçi, üç mühendis ve bir muhasebeci sabah 03:00'te asker kıyafetli kişiler tarafından kaçırıldı. Dışişleri Bakanlığı'nı bilgilendirdik" dedi.

Doğan ayrıca daha önce güvenlik endişeleri nedeniyle şantiyedeki personel sayılarını en az seviyeye indirdiklerini söyledi.

Türk işçileri diğer ülkelerin vatandaşlarından ayrı tutuyorlar

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Irak’ta kaçırılan Türklerin bir stadyum inşaatında çalışan 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci olduğunu belirterek, "Kaçırılma sırasında şirkette Türk işçilerini diğer ülkelerin vatandaşlarından ayırarak bir seçime tabi tuttuklarını öğrendik" dedi.

Bilgiç, düzenlediği haftalık basın toplantısında, Bağdat'ta bir Türk şirketinin stadyum inşaatında çalışan 18 Türk vatandaşının dün gece üniformalı bir grup tarafından kaçırıldığını öğrendiklerini belirtti. Olayın saat 03.00 civarında meydana geldiğini söyleyen Bilgiç, şunları kaydetti:

“Şantiyeyi basan kişiler 18 Türk işçiyi alıp götürmüş. Olayın öğrenilmesinin hemen ardından Bağdat Büyükelçimiz Iraklı yetkililerle hemen temas etti. Şu aşamada ne için ve hangi saikle bu kişilerin alıkonulduğunu bilmek zor. Türk şirketiyle de temas halindeyiz. 18 Türk’ün arasında 14 işçi, 3 mühendis ve bir muhasebeci var. Konuyu takip etmeye devam edeceğiz.”

Bir gazetecinin “Sadece Türk işçiler mi alıkonulmuş” sorusunu yanıtlayan Bilgiç, Türk işçilerin diğerlerinden ayrılarak bir seçime tabi tutulduğu yönünde bilgi edindiklerini kaydetti.

02 Eylül 2015 10:00
DİĞER HABERLER