Balcalı'da tükürük bezindeki taş ve darlık endoskopi ile tedavi ediliyor

Tükürük bezi endoskopisi (sial endoskopi) yöntemiyle tükürük bezi içindeki taş veya herhangi bir darlık açık cerrahiye gerek kalmadan tedavi ediliyor.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi bilim insanları tıp alanındaki yeni teknolojileri takip ederek çeşitli cerrahi müdahalelerde hastanın da konforunu ön plana alarak çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Kulak Burun Boğaz kliniğinde tükürük bezinde oluşan taş, tıkanıklık veya darlık gibi rahatsızlıklara tükürük bezi endoskopisi yöntemiyle müdahale ediliyor.

Balcalı Hastanesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Özdemir, klinikte beraber çalıştıkları Yrd. Doç. Dr. Özgür Sürmelioğlu ve Uzman Dr. Muhammet Dağkıran ile birlikte tükürük bezi endoskopi yöntemini hastalara başarıyla uyguladıklarını söyledi. Özdemir, hastanın tükürük bezinin içinde taş, darlık ya da tıkanma gibi birtakım durumların meydana geldiğini, oluşan komplikasyonla birlikte tükürük bezinin şiştiğini veya tükürük salgısının azaldığını belirtti. Bu durumda daha önceleri açık cerrahi yöntemiyle tükürük bezinin alınması gibi bir olguyla karşı karşıya kalınabildiğini ifade eden Süleyman Özdemir, yeni yöntemle tükürük bezi kanalının içine çok küçük bir kamerayla girerek, içerdeki sıkıntının sebebinin saptandığını, sonrasında ise bu sıkıntının çözümüne yönelik tedavi yönteminin uygulandığını vurguladı.

Son 7 -8 yılda uygulamaya geçilen yöntemle ilgili kursu İsviçre'de aldıklarına işaret eden Özdemir, 10 günlük bir eğitim süresinin ardından yöntemi başarıyla uygulamaya geçirdiklerini dile getirdi. Operasyon sonrası hastanın iyileşme sürecinin daha konforlu olduğuna dikkati çeken Özdemir, hastanın gönül rahatlığı ile bu yöntemle tedavisini Balcalı'da olabildiğini ifade etti. CİHAN
11 Aralık 2015 14:11
DİĞER HABERLER