Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Uğur: Bu elbise iş dünyasına dar geliyor

Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Uğur: Bu elbise iş dünyasına dar geliyor
Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Başkanı İsmail Uğur, siyasi istikrar ve güven ortamının, ekonomik kalkınma için vazgeçilmez bir unsur olduğunu söyledi. 1 Kasım genel seçiminin sonucunun, siyasi istikrar ve güven ortamının ekonomik hayatta ne kadar önemli olduğu düşüncesini iş dünyasında daha da pekiştirdiğini, istikrarın ekonomik kalkınma için vazgeçilmez bir unsur olduğunun bir kez daha anlaşıldığını kaydetti.

Türkiye'nin önünde seçimsiz dört yıl bulunduğuna dikkat çeken BSO Başkanı Uğur, "Ülke olarak tüm enerjimizi, yurtiçinde ve yurtdışında işimize ve yatırımlara vermek istiyoruz. Son 13 yıldır, hamd olsun ülkemiz siyasi istikrar ve ekonomik kalkınma hamlesiyle birlikte Ortadoğu'da ve dünyada, hatırı sayılır güçlü bir ülke haline gelmiştir. Elbette ki geldiğimiz bu nokta, ekonomik ve siyasal olarak yeterli değildir. Geldiğimiz bu noktadan daha ileri gidebilmek, son 13 yılda yaptığımız ekonomik hamleyi önümüzdeki dört yılda katbekat arttırmak, 2023 hedeflerine ulaşmak için daha fazla çalışmalıyız." dedi.

1982 yılında dikilen mevcut anayasa elbisesinin artık iş dünyasına dar geldiğini vurgulayan Uğur, "İhtilalci, 28 Şubat, Gezi ve 17-25 Aralık ruhu taşıyan bir anayasayla cumhuriyetimizin 100. yıl hedeflerine koşmak, bizleri ciddi anlamda zorlayacaktır. Hükümlerinde belirsizlikler, keyfi yorumlarla dolu olan bir anayasa, iş dünyasının enerjisini ve heyecanını almaktadır. Milletinden güç almayan bir anayasa olmadan, iş dünyası olarak yol almamız zor görünmektedir. Yasama, yürütme ve yargı erkleri arasındaki yetki çatışması, yetki gaspı ve zıtlaşmalar yaşanmaması için iş dünyası olarak yeni bir anayasa istiyoruz. En geniş toplumsal uzlaşmayı temsil eden bir anayasa Türkiye'nin ihtiyacıdır." diye konuştu.

Çeşitli din, etnisite, bölge ve toplum farklılıklarını birarada ve barış içinde tutabilen bir anayasanın, Türkiye'yi 500 milyar dolarlık ihracat hedefine götüreceğini belirten İsmail Uğur, şöyle devam etti: "Anayasa gibi parlamenter sistem de artık cumhuriyetimizin 100. yıl vizyonu ve gelişen dünya düzeni ihtiyaçlarına cevap verememekte ve tıkanıklıklar yaşanmaktadır. Sistemin artık bir reforma ihtiyacı vardır. Yeni anayasa ve milli bir başkanlık sistemi, aslında ülkemiz ve ekonomimiz için bir sistem güncellemesi olacaktır." CİHAN
06 Kasım 2015 12:38
DİĞER HABERLER