Bandırma Milli Eğitim Müdürü hakkında 30 yıl talep edildi

Bandırma Milli Eğitim Müdürü hakkında 30 yıl talep edildi
Balıkesir Eğitim-Sen Sekreteri Özgür Sarıbülbül, geçen yıl yapılan müdür atamalarında objektif puanlama yapmadıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundukları Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü ve bir şube müdürü hakkında iddianame hazırlandığını söyledi. Bunun Türkiye'de bir ilk olduğunu belirten Sarıbülbül, "İddianamede, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü ve şube müdürlerinin, görevi kötü kullanma suçundan TCK'nın 257/1 ve TCK'nın 53. maddeleri gereğince her okul müdürü için 1 ile 3 yıl arasında cezalandırılması talep ediliyor. Bu kapsamda hazırlanan iddianamede şüpheliler, 10 ile 30 yıl arasında yargılanmaya maruz kalacak." dedi.

Bandırma ilçesinde 2014 Ağustos ayında okul müdürlüklerine verilen puanlamalarda objektif davranmadıkları gerekçesiyle İlçe Milli Eğitim Müdürü ve iki şube müdürü hakkında iddianame hazırlandı. Balıkesir Eğitim-Sen üyesi 10 okul müdürünün suç duyurusunun ardından Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyor. Eğitim-Sen üyeleri Fuat Özcan, Salim Kızılaslan, Kazım Pınar, Hacı Akyaz, Mehmet Cancan, Çağlar Torunlar, İdris Erdoğdu, Rifat Erçin, Vasfi Akçetin ve Bülent Delice suç duyurusu yapmıştı.

Balıkesir Eğitim-Sen Sekreteri Sarıbülbül, sendikaya üye 10 okul müdürünün, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Pircioğlu ile Şube müdürleri Mutlu Aslan ve İhsan Parlak hakkında, objektif puanlama yapmadıkları gerekçesiyle ayrı ayrı suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. İşlemler neticesinde Bursa Bölge İdare Mahkemesi'nin, yargılanmaları için soruşturma izni verdiğine dikkat çeken Sarıbülbül, "Ancak bütün bunlara rağmen Türkiye genelinde ve Balıkesir'de iddianame hazırlanmıyordu ve, 'Kovuşturmaya yer yok' kararı veriliyordu. Türkiye'de bir ilke imza atarak Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı, ilgili kamu görevlileri hakkında görevi kötüye kullanma suçundan iddianame hazırladı." dedi.

Davanın neticesini bilmediklerini ancak iddianame hazırlanmasının bile hukuk devleti için olumlu bir sonuç olduğunu söyleyen Sarıbülbül, "Bu gelişmeyi, Türkiye'de bir ilk olması açısından önemsiyoruz. Bundan sonra okul müdürleri puanlamalarını yapanl, yargı kararlarına rağmen gerektiği gibi davranmayan kamu görevlilerinin bir kez daha düşünmesi açısından önem arz eden bir karar. Bizim sendikamızın dışında başka sendika üyelerinin de şikayetçi olduklarını biliyoruz. Savcılık, iddianamesinde her bir okul müdürü için ayrı ayrı cezalandırılmalarını talep etmiştir. Bu yönüyle de karar önem arz etmektedir." diye konuştu.

Açılan dava ve idare mahkemesi kararıyla müdür puanlamalarının gözden geçirilerek tekrar değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Özgür Sarıbülbül, şöyle devam etti: "Balıkesir Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 58 okul müdürü için valilik onayı alarak, yargı kararını 30 gün içinde uygulamayacağını sendikamıza üye okul müdürleri ve diğer okul müdürlerine tebliğ etti. Bununla ilgili de Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağız, çünkü 2577 Sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 28. maddesi gayet açık. Yargı kararlarının uygulanması, hiçbir surette 30 günü geçemez ancak alınan olurla yargı kararı etkisizleştirilmeye çalışılmaktadır. İnsanların, kamu görevlilerinin hukuka olan güveni zedelenmektedir. Mahkemelere olan inanç sarsılmaktadır. Bu noktada sendikamız, üzerine düşen sorumluluğu yapacak ve gerekli olan bütün işlemleri tereddütsüz yerine getirecektir." CİHAN
14 Ağustos 2015 15:41
DİĞER HABERLER