Bank Asya ortakları: Satmıyoruz

Bank Asya ortakları: Satmıyoruz
Bank Asya yönetimine hukuksuz şekilde el koyan TMSF yönetiminin süresi ay sonunda doluyor. Bankanın bir kamu bankasına devredileceği iddia edilirken ortaklar satışı düşünmediklerini açıkladı.

Bank Asya'ya el koyan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) görev süresi bu ay sonunda doluyor. TMSF'nin süreyi üç ay uzatma yetkisi bulunuyor. Buna rağmen, TMSF'nin bankayı bir kamu bankasına satacağı ile ilgili iddialar dillendirilmeye başlandı.

Özgür Düşünce'den Hasan Önal'ın haberine göre, TMSF'nin hisse satışı ile ilgili taleplerini geri çeviren Bank Asya ortakları, hisselerini satmayacaklarının altını çizdi. Hissedarlar, bankanın bir an önce kendilerine devredilmesini istedi. TMSF, ay sonunda dolacak süreyi üç ay daha uzatabilecek. Konuyla ilgili iddialara Bank Asya ortaklarından sert tepki geldi. Ortaklar, hiçbir şekilde bankayı satmayı düşünmediklerinin altını çizdi.

DURUMUNU BİLE BİLMİYORUZ

Bank Asya hissedarlarının avukatı Süleyman Taşbaş, vekaletini aldığı Bank Asya ortaklarıyla yaptığı görüşmelerde kendilerinden istenen satış yetkisinin çok makul olmadığını ifade ettiklerini söyledi. Bankanın mevcut mali durumunu bilmediklerini hatırlatan Taşbaş, bu sebeple satışa yönelik adım atmak gibi bir düşüncelerinin olmadığının altını çizdi.

KABUL EDİLEMEZ TEKLİFLER

Süleyman Taşbaş, Bank Asya'ya TMSF tarafından atanan yönetimin ortaklardan “dilediği bedelde, dilediği şartlarda, dilediği kişiye, cezai ve hukuki sorumluluğu olmayacak şekilde” bir satış talebi geldiğini ifade etti. Bu talebin akla, hukuka, mantığa uygun olmadığının altını çizdi. Taşbaş, böyle bir satışın dünyanın hiçbir yerinde olmadığını ifade ederek, bunun kabul edilemez bulduklarını kaydetti. Taşbaş, hissedarların oldubittiyle bankalarının ellerinden alınmaya çalışılmasını kabul edilemez olduğunu ifade etti.

ORTAKLARIN ZARARI ARTIYOR

Bank Bank Asya'nın el konulmadan daha önce 30 milyarlık aktif yapıya ulaşmış bir banka olduğunu hatırlatan Taşbaş, “Bankacılık faaliyetleri kısıtlandığı için banka küçüldü. Gün geçtikçe ortakların zararları artıyor. Biz bunları somut olarak tespit ediyoruz. Oluşan zararların müsebbibi banka hissedarları değil bizzat TMSF'nin atamış olduğu yönetim kuruludur. Zira 3 Şubat 2015 tarihinde bankaya geldiklerinde kar açıklamışlardı” dedi.

BiR AN ÖNCE iADE EDiLSiN

TMSF'nin kanunen 9 ay içerisinde görevini tamamlayıp çıkması gerektiğinin altını çizen Süleyman Taşbaş, “Biz, zararın daha fazla büyümemesi için bankanın bir an önce tarafımıza iadesini istiyoruz. Çünkü kanunen suç oluşturabilecek veya el koymayı gerektirebilecek bir durum yok. Ortaklar satışı da düşünmüyor” diye konuştu.

KAYNAK: ÖZGÜR DÜŞÜNCE

20 Şubat 2016 08:03
DİĞER HABERLER