Bank Asya'ya kurumsal yönetimden yüksek not

Kurumsal yönetim ve kredi derecelendirme şirketi Saha, Asya Katılım Bankası'nın (Bank Asya) Kurumsal Yönetim Derecelendirme notunu 8,88 olarak güncelledi.

Konuyla ilgili olarak Saha tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"Türkiye'de Sermaye Piyasası Kurulu lisansı ile kurumsal yönetim derecelendirme faaliyetinde bulunan Saha Kurumsal Yönetim ve Kredi Derecelendirme Hizmetleri AŞ, Asya Katılım Bankası AŞ'nin kurumsal yönetim derecelendirme notunu 8,88 olarak güncellemiştir.

Saha, bu derecelendirme çalışmasında Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Ocak 2014 tarihinde yayınladığı 'kurumsal yönetim ilkelerini' baz alan yeni metodolojisini kullanmıştır.

Asya Katılık Bankası AŞ'nin kurumsal yönetim ilkelerine verdiği önem, bunu sürekli ve dinamik bir süreç olarak yürütmedeki isteklilik ve bu doğrultuda gerçekleştirmiş olduğu iyileştirmeler göz önüne alınarak, şirketin kurumsal yönetim derecelendirme notu aşağıdaki şekilde güncellenmiştir."

Saha'nın Bank Asya'ya verdiği notlar ana başlıklar itibarıyla şöyle:

Pay Sahipleri 85,42
Kamuyu Aydınlatma ve Şeffaflık 90,59
Menfaat Sahipleri 93,65
Yönetim Kurulu 87,81
Toplam 88,78

Saha'nın Kurumsal Yönetim Derecelendirmesi notlarının anlamı şöyle:

9 - 10 : Şirket, SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne büyük ölçüde uyum sağlamış ve tüm politika ve önlemleri uygulamaya sokmuştur. Yönetim ve iç kontrol mekanizmaları etkin bir şekilde oluşturulmuş ve işlemektedir. Tüm kurumsal yönetim riskleri tespit edilmiş ve aktif bir şekilde yönetilimektedir. Pay ve menfaat sahiplerinin hakları en adil şekilde gözetilmektedir; kamuyu aydınlatma ve şeffaflık faaliyetleri en üst düzeydedir, ve yönetim kurulunun yapı ve işleyişi en iyi uygulama kategorisindedir. Bu alanlarda hemen hemen hiçbir zaaf bulunmamaktadır. İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi'ne en üst düzeyde dahil edilmek hak edilmiştir.

7 - 8 : Şirket, SPK Kurumsal Yönetim İlkeleri'ne önemli ölçüde uyum sağlamış ve çoğu gerekli politika ve önlemleri uygulamaya sokmuştur. Yönetim ve iç kontrol mekanizmaları, az sayıda iyileştirmelere gerek duyulsa da etkin bir şekilde oluşturulmuş ve işlemektedir. Kurumsal yönetim risklerinin çoğunluğu tespit edilmiş ve aktif bir şekilde yönetilmektedir. Pay ve menfaat sahiplerinin hakları adil şekilde gözetilmektedir; kamuyu aydınlatma ve şeffaflık faaliyetleri üst düzeydedir, ve yönetim kurulunun yapı ve işleyişi sağlam temellere dayandırılmıştır. Çok büyük riskler teşkil etmese de, bu alanların biri veya birkaçında bazı iyileştirmeler gereklidir. İMKB Kurumsal Yönetim Endeksi'ne üst düzeyde dahil edilmek hak edilmiştir.

CİHAN
27 Haziran 2015 13:11
DİĞER HABERLER