Bank Kapital'i zarara uğrattıkları iddiasıyla aralarında iş adamı Mahmut Ceylan ve Yahya Murat Demirel'in de bulunduğu 31 sanık hakkında verdiği mahkumiyet kararının temyiz duruşması, Yargıtay 7. Ceza
İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, el konulan Bank Kapital'i zarara uğrattıkları iddiasıyla aralarında iş adamı Mahmut Ceylan ve Yahya Murat Demirel'in de bulunduğu 31 sanık hakkında verdiği mahkumiyet kararının temyiz duruşması, Yargıtay 7. Ceza Dairesi'nde yapıldı.
Temyiz duruşmasına, sanıklardan M. Eşref Taştop, Levent Uğurlu, Metin Aksu ve Yalçın Gündüz ile sanık avukatları katıldı.
Sanıklar, Mahmut Ceylan, Turan Ceylan, Ayhan Ceylan, Ali Tayfun Kabalak, Levent Uğurlu ve Eşref Taştop'un avukatı Önder Öztürel, yerel mahkemenin delilleri değerlendirmediğini savunarak, yerel mahkemenin, bilirkişi raporuna da subjektif nedenlerle itibar etmediğini öne sürdü. Kredilerin tahsil yolu kapanmadan zarar doğduğunun söylenemeyeceğini belirten Öztürel, krediler nedeniyle bir zararın da doğmadığını iddia etti.
Bank Kapital ile Egebank arasındaki ''back to back'' (ikiz karşılıklı) kredilerin eşit miktarda ve eş zamanlı verilmiş olması gerektiğini belirten Sanık Yahya Murat Demirel'in avukatı Bülent Acar , şirket tüzel kişiliği adına Bank Kapital'den alınan kredinin müvekkilinin cebine girmediğini, dolayısıyla dolandırıcılık suçunun unsurlarının oluşmadığını iddia etti. Acar, dava zaman aşımı süresinin de dolduğunu savundu.
Yahya Murat Demirel'in diğer avukatı Dilek Helvacı da yerel mahkemenin, bilirkişi raporlarına itibar etmediğini ve bunun gerekçesini de açıklamadığını öne sürdü. Gerekçe göstermeyen yerel mahkemenin bu kararının bozmayı gerektireceğini savunan Helvacı, müvekkilinin beraatını istedi.
Mahkeme heyeti, davaya ilişkin temyiz istemine ilişkin kararı daha sonra açıklayacak.