Bankaların uykusu kaçacak

Amerikalı teknoloji devi Apple "Kartlı ödeme pazarında ben de varım." dedi. Apple Card yaz aylarında ABD'de kullanılmaya başlayacak. Üstelik banka şubesine gitmeye, sayfalarca evrak imzalamaya gerek kalmadan iPhone model telefonlar üzerinden kart anında hazır hale gelecek.

Apple Genel Müdürü (CEO) Tim Cook, Apple Özel Etkinliği’nde Apple Pay’in bu yıl 10 milyar işlem hacmini geçeceğini kaydetti. 

Amerika Birleşik Devletleri’nin yüzde 70’inde Apple Pay kullanılırken, bu oran Avustralya’da yüzde 99’a ulaştı. 

APPLE PAY DAHA DA YAYGINLAŞACAK

Henüz bir çok ülkede kullanılamayan Apple Pay bu yıl sonuna kadar 40’dan fazla ülkede daha kullanıma sunulacak.

Tim Cook, en yeni ürünleri olan Apple Card’ı tanıtmak üzere sahneye Apple Pay’den sorumlu başkan yardımcısı Jennifer Bailey’i davet etti.

Jennifer Bailey, “Apple Card'ı telefonunuzla her yerde dilediğiniz gibi kullanabileceksiniz. Bu da kartınızı unutma/kaybetme korkusunu ortadan kaldıracak.” dedi.

iPHONE İLE KAYIT YETERLİ

Bailey tüm Apple ürünleri ile entegre çalışacak olan Apple Card için kart beklemeye lüzum olmadığını ve saniyeler içerisinde iPhone ile üyeliğin başlatılmasının yeterli olduğunu belirtti. 

Bailey, “Telefonunuzla her yerde dilediğiniz gibi kullanabileceksiniz. Bu da kartınızı unutma/kaybetme korkusunu ortadan kaldıracak.” dedi.

Apple Card, iPhone üzerinden direkt mesajlar ile Apple Card üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmasını mümkün kılacak. Böylece Apple müşterileri, bankaların müşteri temsilcileriyle uğraşma derdinden kurtulmuş olacak.

APPLE MAPS İLE ENTEGRE

Tüm ödemeleri otomatik olarak kategorilere ayıran Apple Card, Apple Maps ile entegre bir şekilde çalışıyor. Harcama kategorileri ayrı renklerle kayıt edildiği için geriye dönük hesap incelemeleri kolaylıkla yapılabilecek.

Apple Pay’den sorumlu başkan yardımcısı Jennifer Bailey müşterilerine günlük harcama karşılığında kazanılacak nakit para için herhangi bir sınır olmayacağını kaydetti.

YÜZDE 2-3 NAKİT PARA KAZANDIRIYOR

“Daily Cash” özelliği sayesinde Apple Card ile harcanan nakit kadar her gün para kazanılabilecek. Kazanılan puan değil gerçek para olduğu için müşteri dilediği gibi harcayabilecek. 

Günlük standart harcamaların yüzde 2’si kadar günlük nakit para kazanırken Apple ürünleri üzerinde harcanan paranın yüzde 3’ü kadar nakit para geri kazanabilecek. Üstelik günlük kazanma limiti yok.

Diğer banka kartlarının aksine Apple Cash kesinlikle herhangi bir kullanım ücreti talep etmiyor. Lokal ve global kullanımlar da buna dahil. Zaten Daily Cash özelliği sayesinde işletim ücreti almanın yerine tercih ettiği için müşteriye ödeme vadediyor.

Apple Genel Müdürü (CEO) Tim Cook, Apple Card müşterilerine ait bilgilerin üçüncü şahıs ya da şirketlerle paylaşılmayacağını taahhüt etti.

GOLDMAN SACHS VE MASTERCARD İŞBİRLİĞİ İLE

Apple Cash, Goldman Sachs ve Mastercard işbirliği ile geliştirilmiş. Apple Pay ile beraber çalışan bu yeni aracın önemli bir özelliği de gizlilik ve güvenlik. 

Güvenlik konusuna çok önem verdiklerini kaydeden Bailey, Apple Card ile Touch ID ve Face ID kullanacaklarını da belirtti. Bu sayede telefonuna bir şey olsa bile kartın kullanılabilmesi oldukça zor olacak.

Genel Müdür Tim Cook, Apple'ın müşterilerinin nerede ne aldığını ve ne kadar harcadığını kendi sunucularında tutmayacağını taahhüt etti. 

Goldman Sachs ile beraber Apple kesinlikle bilgilerinizi üçüncü parti şirketlerle pazarlama maksatlı olarak paylaşmayacağını belirtiyor.

Apple'ın ödeme uygulamasına uygun altyapıya sahip olmayan ülkelerde yine Apple'ın titanyum kartı ile alışveriş yapılabilecek.

APPLE CASH YOKSA TİTANYUM KART VAR

Apple Cash geçmeyen ülkelerde sorun yaşamamanız için Apple Cash sadece uygulama olarak değil aynı zamanda oldukça şık bir titanyum kart ile geliyor. 

Üzerinde herhangi bir kart numarası, cvv veya imza bulunmuyor. Bu sebeple oldukça güvenli görünüyor. 

Apple Card'ı kullanarak dünyanın herhangi bir yerinde alışverişlerde de yüzde 1 nakit kazanmak mümkün olabilecek.

Apple Cash bu yaz ABD’de kullanılmaya başlayacak.

26 Mart 2019 04:33
DİĞER HABERLER