Barış Boyun çetesine emniyetten bilgi sızmış

Silahlı suç örgütü lideri Barış Boyun ve 305 çete üyesi hakkında hazırlanan iddianame örgüte emniyet içerisinden bilgi sızdığı ve bu nedenle liderlerin yurt dışına kaçtığı anlaşıldı. Ayrıca firari konumdaki örgüt üyelerine aktif görevdeki bir polisin kuryelik ve şoförlük yaptığı da ortaya çıktı.
Sözcü'den Hazar Dost'un haberine göre İstanbul başsavcılığınca hazırlanan 578 sayfalık iddianamede Barış Boyun’un çıkar amaçlı silahlı suç örgütü kurduğu ve elebaşı olduğu, ‘örgüt kurma’ suçundan hakkında yakalama kararı bulunduğu ve örgüt yöneticilerine suç işleme kastıyla talimatlar verdiği belirtilirken sanıkların ve gizli tanıkların verdiği ifadeler, çetenin emniyet içerisinden bilgi aldığını ortaya çıkardı.

"OPERASYONDAN ÖNCE BİLGİ GELİYORDU"

Barış Boyun suç örgütünün içerisinde bir süre bulunan F.A, savcılık ifadesinde, Barış Boyun ile cezaevinde tanıştığını, ardından parasız kaldığı için Boyun’a ulaştığını belirtti.

Boyun’un kendisini Tarlabaşı’nda çay ocağı bulunan abisi Zafer Boyun’a ilettiğini söyleyen F.A, çetenin silah ve uyuşturucu ticaretine şahit olduğunu söyledi.

İstanbul’un birçok ilçesinde silahlı saldırı olayına karışan çeteye emniyet tarafından düzenlenecek operasyondan günler önce Zafer Boyun’un kendisi dahil 10 kişiyi çay ocağına çağırdığını ifadesinde belirten F.A, “Ellerinde kendilerine operasyon yapılacagˆına dair bir liste bulunuyordu. Kendisi bize ‘Emniyetin operasyon yapacagˆını, bu evrakta operasyon kapsamında alınacak kis¸ilerin isimlerinin oldugˆunu’ söyledi” dedi.

BİLGİ SIZDI, ÇETE LİDERİ KAÇTI

Operasyon yapılacağına dair bilgi sızdıktan sonra örgüt yöneticilerinden Fikri Fatih Çançin ve Tolga Gültepe’nin yurt dışına kaçtığını belirten F.A, bir gün sonra emniyet güçlerinin operasyonuyla gözaltına alındığını söyledi.

POLİS, ÇETENİN ŞOFÖRÜ OLMUŞ

Barış Boyun örgütüne dair hazırlanan iddianamede, gizli tanıkların ifadelerinde etkili oldu. Kızılelma, Pamuk, Cüzzam ve Kırık kod isimli gizli tanıklar, çetenin yıllar içerisinde nasıl yapılandığını ve şahitliklerini savcıya anlattı.

Kızılelma kod isimli gizli tanık, örgütün yöneticisi konumunda olan Bahadır Akdağ’ın firari durumda olarak İstanbul’da yaşadığını belirtirken yakalanmamak için bir polisle is¸birligˆi halinde olduğunu anlattı.

İstanbul içinde gitmek istediği yerlere aktif görevde olan bu polisi çagˆırıp, polisin aracıyla gittiğini anlatan Kızılelma “Bir nevi bu polis Bahadır Akdagˆ'a kuryelik görevi yapmaktadır.

Bu polisin hangi polis karakolunda görev yaptıgˆını bilmiyorum” dedi. Gizli tanık, polis memurunun Bahadır Akdağ’a kuryelik yapmasının kars¸ılıgˆında yüklü miktarda para aldıgˆını söyledi.
19 Eylül 2024 19:47
DİĞER HABERLER