Başbakan Erdoğan, Sakaryada

Başbakan Erdoğan, Sakaryada -İlköğretim öğrencisi Betül Rana Yıldız, Başbakan Erdoğana Necip Fazıl Kısakürekin Sakarya Türküsü adlı şiirini okudu -Yıldız: Başbakanı çok seviyorum. Şiiri 4 yaşında ezberledim, okurken çok mut
SAKARYA (A.A) - İlköğretim öğrencisi Betül Rana Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğana Necip Fazıl Kısakürekin Sakarya Türküsü adlı şiirini okudu.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 Ağustos Camiinde cuma namazını kıldıktan sonra partisinin il kongresine katılmak üzere Atatürk Spor Salonuna konvoy eşliğinde hareket etti.
     Spor salonunun yakınında aracını durdurarak çocuklara oyuncak dağıtan Başbakan Erdoğana Ali Dilmen İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Betül Rana Yıldız sürpriz yaparak, usta şair Necip Fazıl Kısakürekin Sakarya Türküsü şiirini okumak istediğini söyledi.
     Bunun üzerine, Başbakan Erdoğan, Yıldızı Başbakanlık otobüsüne davet ederek, mikrofonla Sakarya Türküsü şiirini okumasını istedi. Yıldız şiiri okuduğu sırada Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğanın duygulandığı görüldü.
     Yıldıza oyuncak ve satranç takımı hediye eden Erdoğan, Başbakanlık otobüsüyle kongrenin yapılacağı salona hareket etti.
     Çocuğun anneannesi Arife Orancı, AA muhabirine, Sakarya Türküsü şiirini torununun 4 yaşındayken ezberlediğini söyledi.
     Torununun şiirini Başbakan Erdoğana okumak istediğini belirten Orancı, 3 senedir bu şiiri okuyor. Bugün özel olarak Başbakanımıza okuyacaktı. Partiden davet ettiler, otobüs durmuştu, yanına koştuk. Başbakanımız kendisi çağırdı, şiir okumak istediğini söyledi, Başbakan da hangi şiir dedi, Sakarya Türküsü şiirini okumak istedi dedi.
     Yıldız ise şiiri okuyunca Başbakan Erdoğanın kendisini öptüğünü söyleyerek, Başbakanı çok seviyorum. Şiiri 4 yaşında ezberledim, okurken çok mutlu oluyorum. Başbakanımızı görünce çok heyecanlandım diye konuştu.
    
     Muhabir: Veysel Kara / Kemal Kaymak / Atakan Çelik
     Yayıncı: Hande Cankar
15 Haziran 2012 15:59
DİĞER HABERLER