Başkan Kocaoğlu: Bu bina hakkımız

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 80 kız öğrenci için tahsis edilen 25 bin metrekarelik Özel İdare binasının hakları olduğunu söyledi. Meclis toplantısında konuşan Kocaoğlu, "Bu kentin emlak vergileriyle yapılan, restore edilen bu binayı bize verin, hizmet binamızı oraya taşıyalım. Şu an bulunduğumuz binayı da güçlendirelim. Orası İzmir'in sağından solundan 80 tane çocuğu işkence gibi getirip imam hatip lisesi yapılacak yer değil. İmam hatibe karşı değilim ama 25 bin metrekare binadan bahsediyorum, elinizi vicdanınıza koyun." dedi.

Belediye için yeni bir hizmet binası bulamadıklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Özel İdare'nin bu kentin emlak vergileriyle yapılan, restore edilen 25 bin metrekare binası, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hakkıdır. Nereden bakarsan bak. İster vicdanen, ister mevzuat açısından bak. Verin şu binayı bize, oraya taşınıp bu binayı sağlamlaştıralım, restorasyonunu yapalım. İl Özel İdaresi'nin bütün görevlerini İzmir Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Eski binanın yarısını verip de işi parçalayacağına, eski bina sizde kalsın, istediğiniz kadar kullanın, yargı süreci devam etsin. Yeni binayı bize verin, taşıyalım, burayı adam edelim. Yargı ne derse onu yaparız. Şeriatın kestiği parmak acımaz dedik. Niye verilmiyor? Niye iktidarın meclis üyeleri bu problemi halletmiyor da burada 2 bin 500 kişiyi, depreme dayanıksız binada oturtuyor? Niye gidip de bunun için siyasi olarak çaba gösterilmiyor? Bize verilmeyen Özel İdare binasında 80 tane kız çocuğu okuyor. Elinsaf arkadaşlar. Diyorum ki burada oturan insan yok, burada yerleşim yok, burası ticarethane. Okulun civarında, yürüyüş mesafesinde 80 tane aile oturmuyor ama İzmir'in her tarafından 80 tane kız çocuğu imam hatibe getiriliyor. Burayı kız imam hatip yapmaya şartları da uygun değil."

'HOLLANDA'DAN LALE ALMIYORUM'

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 rakamlarıyla şehirlerin arıtma kapasitelerinin yayımlandığını, buna göre İzmir'deki kişi başına günlük arıtma kapasitesinin İstanbul ve Ankara'nın çok üzerinde olduğunu belirten Kocaoğlu, "Tek çabamız kentimizi kalkındırmak, daha yaşanabilir hale getirmek içindir. Bayındır Çiçeklik Kooperatifi'nden, Urla Bademler Çiçekçilik Kooperatifi'nden alıp çiçekler dikiyoruz. Hem çiftçimizi, üreticimizi kalkındırıyoruz hem kentimizi süslüyoruz. Hollanda'dan lale almıyoruz, İtalya'dan ithal ağaç almıyoruz. Yerli malı kullanıyoruz. Hem çiftçimizi, tarımımızı kalkındırıyoruz hem de paramızı burada bırakıyoruz." dedi.

'KENT KONSEYİ SİYASET ARENASI DEĞİL'

Kent konseyiyle ilgili de açıklama yapan Kocaoğlu, "Kent konseyine siyaset karıştığı için bütçesi daraltılmıştır. Orası bir siyaset arenası değildir. Bu böyle yapılmıştır, biz de gerekeni yaptık. Büyükşehir Belediyesi'nin kararıdır ama kent konseyi çalışmalarına devam edecektir." dedi. CİHAN
12 Ocak 2016 11:37
DİĞER HABERLER