Başkan Özakcan su baskınında zarar gören çiftçileri ziyaret etti

AYDIN (CİHAN)- Aydın'da aşırı yağışlar ve Kemer Barajı'nın açılmasıyla Büyük Menderes Nehri'nin taşması sonucu tarım alanlarında yaşanan sel felaketini yerinde inceleyen Efeler Belediye Başkanı Mehmet Mesut Özakcan, çiftçilerin sıkıntılarını çözmek için çalışacaklarını söyledi.

Umurlu Mahallesi çiftçilerini ziyaret eden Başkan Özakcan'a Başkan Yardımcısı ve Fen İşleri Müdürü Cengiz Sune ile Dalama Mahallesi Muhtarı Oktay Güngör eşlik etti. Zararı yerinde inceleyen Özakcan, çiftçilerin yanında olacaklarını ve kendilerine düşen görevi fazlasıyla yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Köşk ilçesiyle Dalama Mahallesi arasındaki tarım arazilerini gezen ve zarar görmüş çiftçilerle görüşen Başkan Özakcan, "Barajdaki suyun yönetiminde bir hata var. Daha önceden tedbir alınıp barajdaki su yavaş yavaş boşaltılabilirdi. İnşallah yaşanan bu üzücü olay, bir ders niteliği taşır. Zararın giderilmesi için gerekli çalışmalar elbet yapılacaktır. Biz de Efeler Belediyesi olarak kendimize düşen görev neyse fazlasıyla yapmaya hazırız. Çiftçilerimizin zarar etmesini istemeyiz. Gerekirse çiftçimizin sorununun giderilmesi için Ankara'ya dahi giderim." dedi.

Tarlası sel sularından zarar gören çiftçilerden Ahmet Balcı, "Devlet Su İşleri'nin hatasından dolayı bu işler yaşandı. Birkaç hafta önce Menderes Barajı'nın suyu alçaktı. O zamanlar barajın kapaklarını açsalardı bu sorun meydana gelmez, kontrollü bir şekilde sular tahliye edilirdi. 35 dekar ekili buğdayım vardı, bunların hepsi gitti. Domates fidanları almıştık, onlar da elimizde kaldı. En aşağı bir aydan önce tekrar ekim yapılamayacak. Biz ne yapacağız, bunun parasını nasıl ödeyeceğiz? Bu arazilere fidanları dikersek ürün verecek mi? Çiftçinin garanti diye bir durumu maalesef yok." diye konuştu.

Çiftçilerin mağdur olduğunu belirten Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı da, "Kuyucak'ta yaşanan patlak Yenipazar ve Köşk ilçeleri, Dalama, Armutlu ve Mesutlu mahallelerinde Menderes Nehri'nin taşarak zarar vermesine neden oldu. Bu bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi lazım. Meyve sebze işleri ile ilgilenen çiftçilerimizin yanısıra hayvancılıkla ilgilenen çiftçilerimizin de arazileri zarar gördü. Çiftçimizin arpası, samanı sular altında kaldı. Çiftçimiz, elinde hayvanına yedirecek samanı olmayınca dışarıdan alım yapacak ve bu da yüksek maliyet doğuracak." şeklinde konuştu. CİHAN
03 Nisan 2015 17:47
DİĞER HABERLER