Başkan Palancıoğlu: Ülke ekonomisine en büyük darbe inşaatta vuruluyor

Kayseri'nin Talas İlçe Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayseri İnşaat Müteahhitleri Derneği'nin (KAYİMDER) Talas'ta iş yapan üyeleriyle bir araya geldiği toplantıda, "Ülkemizde israfın büyük bölümü inşaat alanında gerçekleşiyor. 20-30 yıllık binaları yıkarak kentsel dönüşüm yapmak zorunda kalınıyor. Hele yüksek katlı bir binayı yenilemek çok maliyetli bir iş. Dolayısıyla ülke ekonomisine en büyük darbe inşaat konusunda vuruluyor." dedi.

Tarihi Feyzioğlu Konağı'nda gerçekleştirilen toplantıya Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, KAYİMDER Başkanı Ali Aydın, dernek üyeleri, başkan yardımcıları ve birim müdürleri katıldı.

Burada konuşan KAYİMDER Başkanı Ali Aydın, yerel yönetimlerle birlikte çalışmanın önemini belirterek, "Sayın Başkanımızın bizlerle bir araya gelip görüş alış verişinde bulunması bizleri memnun etti" diye konuştu. Aydın, müteahhitlerin büyük risk alan meslek grubu olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "Biz üreten, çalışan insanlarız. Risk alıp, her şeyini ortaya koyup, ağır ve tehlikeli bu işte gözünü budaktan esirgemeyen insanlarız. Yerel yöneticilerimizle toplantılar yapmaya çok ihtiyacımız var. Çünkü sahada karşılaştığımız sorunları belediyelerimizle ortak akılla çözebiliriz. Böylelikle ilçemize, şehrimize ve ülkemize hizmet etmiş oluruz. Bu noktada Talas'ın cazibe merkezi olmasında eski ve yeni belediye başkanlarımız ve çalışanlarıyla iyi bir yol aldık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

'ÜLKE EKONOMİSİNE EN BÜYÜK DARBE İNŞAATTA VURULUYOR'

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da müteahhitlerle Talas'ta kentsel dönüşüm ve imarla ilgili istişare yaparak bu alanlardaki sorunları çözüme kavuşturmayı amaçladıklarını söyledi. Başkan Palancıoğlu, "Sizlerle Talas'ı nasıl daha iyi konuma getirebiliriz, özellikle imarla ilgili genelde yapılan hataların nasıl önüne geçebiliriz gibi konularla ilgili görüş alış verişinde bulunmak istedik. Ülkemizde israfın büyük bölümü inşaat alanında gerçekleşiyor. 20-30 yıllık binaları yıkarak kentsel dönüşüm yapmak zorunda kalınıyor. Yani bu şu demek; bir insan, ömrü boyunca aynı arsa üzerinde üç farklı yapının yapıldığını görüyor. Ama Avrupa'ya baktığımızda 100 ila bin yıllık binaları görebiliyoruz. Yeni alanlar açmak ayrı bir konu, ama eski binaları yıkıp 20 yılda yenisini yapmak daha fazla külfet. Hele yüksek katlı bir binayı yenilemek çok maliyetli bir iş. Dolayısıyla ülke ekonomisine en büyük darbe inşaat konusunda vuruluyor." şeklinde konuştu.

Başkan Palancıoğlu, kentsel dönüşüm ve imar revizyonunun planlama noktasındaki önemine dikkat çekerek, "Bunu başardığımızda Talas'ta iyi bir örnek ortaya çıkarabiliriz. Önümüzdeki 100-200 yıl sonra Talas'ta aynı bu konak örneğindeki gibi iyi eserler bırakırız" ifadelerini kullandı. CİHAN
25 Aralık 2015 10:44
DİĞER HABERLER