Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Lütfü Savaş, Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen Gayrimenkul ve Emlak Yatırım Fuarı (MIPIM)'de Suriye'deki gelişmelerden negatif olarak etkilendiklerini, bölgenin normalleşmesiyle birlikte daha iyi bir yere geleceklerini kaydetti.
HBB Başkanı Lütfü Savaş, bu yıl 27'incisi düzenlenen ve 89 ülkeden 21 bin 500 ziyaretçi tarafından takip edilen MIPIM Fuarı'nda, Hatay'ın gözde kentlerden biri olduğunu kaydetti. Suriye'de 5 yıldır devam eden olumsuz gelişmelerin Hatay ekonomisini baltalamasına rağmen ateşkes ve barış ortamının tesis edilmesiyle birlikte pozitif anlamda etkilenecek kentlerin başında Hatay'ın geldiğini belirten Başkan Savaş, "Ortadoğu'nun ayağa kalkması ile Hatay eski Roma dönemindeki ihtişamına kavuşacaktır. Hatay'a gelecek yatırımcıların büyük bir kazanç sağlayacağını düşünüyoruz." dedi.
FARKLILIKLARI ZENGİNLİK SAYAN ÖZELLİĞİMİZLE DÜNYAYA ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ
İnanç turizmi açısından Hatay'ın dünyanın en önde gelen şehirlerinden biri olduğunu dile getiren Savaş, şunları kaydetti: "Emlak ve gayrimenkul fuarı olması itibariyle inanç turizmine dair fuarda herhangi bir tanıtımımız olmadı. Ancak, ilk mağara kilisesi Hatay'da. Hristiyan alemi, Haziran ayında 5. hac bölgesi olan Saint Pierre Kilisesi'ne gelip hac vazifesini yerine getiriyor. Hatay, 13 medeniyetin dinine ev sahipliği yapmış ve Anadolu'daki ilk ibadet yerleri kentimizde. Hatay, iç içe barındırdığı birçok etnik grupla çok ahenkli bir şehir. Biz bu kucaklaşmadan mutluyuz. Farklılıklar bizim zenginliğimiz. Bu özelliğimiz ile dünyaya örnek olmak istiyoruz."
Fuarın ekonomik getirisine dikkat çeken Savaş, "İlk adımı arttıktan sonra yürüyeceğiniz yol çok önemli. Hatay son 5 yıldır ekonomik değeri gittikçe azalan bir şehir. Buradan pozitif dönüyoruz ama Gaziantep, Kahramanmaraş ve Osmaniye gibi komşu illerimize sağlanan ekonomik teşvikler Hatay'a da sağlanmalı. Ayrıca özel bankaların ilimize yatırım yapan iş adamlarına karşı kredi temininde daha esnek davranmalarını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
Cihan CİHAN