Başkan Sözlü, Yüreğirli muhtarları dinledi

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yüreğir ilçesindeki muhtarlarla bir araya geldi. Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Bayrak Salonu'ndaki toplantıda muhtarlar; altyapı, yol, kanalizasyon gibi sorunlarını dile getirip, çözüm talep etti.

Muhtarların toplantıya yoğun katılım göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Hüseyin Sözlü, "Hizmet etmekle, problemlerini çözmekle mükellef olduğumuz şehrimizin, tarafınızdan yetkilendirdiği belediye başkanınız olarak sizlerle iletişim önemli. Diyalog halinde olmamızın, sorunları çözme ve ihtiyaçları gidermede mutlaka olumlu katkısı olacaktır. Mahallelerinizin temsilcisi olarak burada bulunmanızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizlerden aldığımız bilgiler ışığında şehrimizin problemlerini çözme yolunda daha yetkin, aydınlanmış olacağız. Bürokratlarımız burada ve dile getirdiğiniz problemlerin tamamı not ediliyor. Gücümüz dahilinde sorunları en kısa sürede çözme arzusundayız." dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nin, kentin problemlerini çözmek için samimi, özverili ve yoğun şekilde çalıştığını belirten Başkan Sözlü, "Büyükşehire bağlı bin 200 mezarlık var. Eklenen, yeni oluşan mahalleleri (Köyler ve kasabalar) düşünün. Tümünün altyapı sorununu kısa vadede çözeceğimizi söylersek yalan olur. Problemi ileri derecede olan, önceliği bulunan, vatandaşlarımızın ağır mağduriyetinin yaşandığı yerlerden başlıyoruz. Dönemimiz sonuna inşallah tamamını çözmüş oluruz diye umut ediyorum. Yeni mahallelerde kanalizasyon problemini Türkiye'de en erken çözecek belediyeyiz ama bu çok kısa sürede olacak bir iş değil. Projelendirme safhası, kaynağını oluşturma safhası, uygulama safhası biraz zaman alacak. Bize itimat edin. Duruşumuz samimidir." diye konuştu.

SORUNLARI 2 YILDA ÇÖZECEĞİZ

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar da muhtarları dinlemenin, yol haritalarını çizme noktasında kendilerine ışık olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "ASKİ olarak vidanjör ihtiyacımızı karşılamak için makine parkımızı genişletme çalışmasındayız. Sahamız birden genişledi. 300 civarındaki mahalle sayısı 1200'e çıktı. Çok sayıda noktada içme suyu, kanalizasyon ve altyapı çalışmalarını yürütüyoruz. Önceliğimiz içme suyu olmayan, kanalizasyon problemi yaşanan yerleri tespit ederek, sahaya eşit şekilde hizmet götürmek. Yaklaşık 1 buçuk yıl oldu göreve geleli. Adana'nın tamamında çalışma başlattık. Uluslararası Japon İşbirliği Ajansı'yla (JICA) kredi anlaşmamız var. Bu kredi kapsamında Adana'nın ve ilçelerinin tüm mahallelerinin 10-15 yılda çözülebilecek problemlerini 2 yılda halledeceğiz kısmet olursa. Acil sıkıntılarla ilgili şu ana kadar mesafe aldık."
CİHAN
16 Eylül 2015 14:32
DİĞER HABERLER