Başkentten bomba iddia

Başkentten bomba iddia
Sözcü Gazetesi Muhabiri Zeynep Gürcanlı'dan çok konuşulan iddia: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ahmet Davutoğlu'nun değil Erdoğan'ın 'Dokunulmazlıklar ve yasa değişikliği' toplantısına katıldı. İşte o haber;

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun AKP Genel Merkezi’nde düzenlediği ‘terör ve yasa değişiklikleri’ toplantısına katılmayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, aynı saatte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ak Saray’da düzenlediği aynı konu başlıklı toplantıya katıldı. Bakan Bozdağ’ın bu tercihi ile birlikte ‘Yürütme’nin başının kim olduğu ortaya çıktı.


Türkiye’de uzun süredir “yürütmenin başı kim” tartışması yapılıyor. Saray erkânı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konumu nedeniyle “yürütmenin başı” olduğunu savunurken, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ekibi, mevcut Anayasa nedeniyle “sorumluluğun” Başbakan’da olduğunu, dolayısıyla da “yürütmenin başının” Başbakan olduğunu vurguluyorlar. Tüm bu tartışma sürerken, dün gece Ankara’da, aynı saatlerde, farklı mekanlarda iki kritik toplantı yapıldı. Her ikisinde de konu aynıydı; dokunulmazlıklar ve terörle mücadele yasasında yapılacak değişiklikler.


Foto: CİHAN- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ahmet Davutoğlu’nun değil Erdoğan’ın ‘dokunulmazlıklar ve yasa değişikliği’ toplantısına katıldı

DAVUTOĞLU AKP’DE, ERDOĞAN SARAY’DA…

Aynı saatlerde gerçekleşen toplantının biri Saray’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, diğeri de AKP Genel Merkezi’nde Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında yapıldı. Davutoğlu’nun başkanlığındaki toplantıya Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Tuğrul Türkeş, AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan ve AKP Ankara milletvekilleri katıldı. 3 saat süren toplantıda, Ankara’daki terör saldırısı, Terörle Mücadele Kanunu’nda (TMK) yapılabilecek olası değişiklikler ve HDP’li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması konuşuldu.

ADALET BAKANI, BAŞBAKAN’I BIRAKIP, SARAY’DAKİ TOPLANTIYA KATILDI

Aynı konular, yani HDP’li vekillerin dokunulmazlıkları ve TMK’da değişiklik, Saray’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığındaki toplantıda da görüşüldü. Saray’daki toplantının en ilginç katılımcısı ise, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ oldu. Aynı saatlerde AKP Genel Merkezi’nde yapılan, olası yasa değişiklikleri ve dokunulmazlıklar gibi doğrudan Adalet Bakanlığı’nı ilgilendiren Başbakan Davutoğlu başkanlığındaki toplantıya katılmayan Bozdağ’ın, bunun yerine Saray’a gidip, Erdoğan’ın başkanlığındaki toplantıda hazır bulunması dikkat çekti. Saray’daki toplantıda ayrıca, daha önce hem TBMM Başkanlığı, hem de Adalet Bakanlığı yapmış olan Mehmet Ali Şahin ile AKP’nin hukukçu kurmayı Mustafa Şentop ile, Saray’daki danışmanlar hazır bulundu.

Kaynak: Sözcü

17 Mart 2016 17:15
DİĞER HABERLER