Batmandaki mayın patlaması

Batmandaki mayın patlaması -Batman Belediyesi, terör örgütünce yola döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden 4 kişi için anıt yaptı
BATMAN (A.A) - Batman Belediyesi, terör örgütünce yola döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden 4 kişi için anıt yaptı.
     Batmanda 31 Temmuz 2010 tarihinde merkeze bağlı Demirbilek köyü Golik Tepe mevisindeki Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) ait petrol üretim kuyusunun olduğu bölgede terör örgütü mensuplarınca döşenen mayının patlaması sonucu hayatını kaybeden kapatılan HEPin eski Batman İl Başkanı Salih Özdemir, Sıddık Özdemir ve eski İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şube Başkanı Sadi Özdemir ile eski Batman Barosu Başkanı Sedat Özevinın anısına, mitolojide yaşamdan ölümsüzlüğe giden hayat ağacı temasıyla anıt heykeller yapıldı.
     Anıt, Atatürk Parkına kurulacak. Anıtın açılışı 1 Eylül Dünya Barış Gününde yapılacak. Metal parçaları ve demir zincirler kullanılarak yapılan ve 4 kişiyi temsil eden heykellerin yanı sıra metalden, mayında hayatını kaybedenler için hayat ağacı motifi de Atatürk Parkına kurulacak.
     Patlamada eşi Sedat Özevini kaybeden Mayınsız Bir Türkiye Girişimi Batman Temsilcisi Hülya Özevin, mayınların yarattığı tehlikeye dikkati çekerek, Eşim ve arkadaşları, devam ilkel, öldürmeye odaklı eylem tarzının ucuz araçlarıdır dedi.
     Merkeze bağlı Demirbilek köyü Golik Tepe mevkisinde bulunan TPAOya ait petrol üretim kuyusunun bulunduğu bölgede terör örgütü mensuplarının ateşe verdiği yere giderken yola döşenen mayının patlaması sonucu Salih, Sıddık ve Sadi Özdemir ile Sedat Özevin hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci / Nurten Aslan
     Yayıncı: Tarkan Demir
19 Temmuz 2012 20:52
DİĞER HABERLER