BBP'li milletvekili adayı Argut: Ülkemiz iyi bir durumda değil

Büyük Birlik Partisi (BBP) Çorum 1. sıra milletvekili adayı Nihat Argut, "Geldiğimiz nokta itibariyle tek başına iktidar olmalarına rağmen insanlarımızı mutlu edecek bir ortamın olmadığını görüyoruz. Ekonomi, sosyal hayat ve terörle ilgili konularda ülkemiz iyi bir durumda değil." dedi.

Siyasi iktidarların kasıtlı olarak halkın refah seviyesini yükseltmediğini savunan BBP adayı Argut, şunları kaydetti: "Halkımızı muhtaçlığa mahkum ederek, 2 ton kömür ve 2 çuval un ile oy almayı amaçlıyorlar. Yardım yerine parasını verin, vatandaşımız onurlu bir şekilde gitsin kömürünü, ihtiyacını kendisi alsın. Kimseye de el açmasın." diye konuştu.

KAMU İSRAFINA BEŞTEPE ÖRNEĞİ

Kamuda yapılan israflara da değinen Argut, "Bülent Arınç 'öyle bir israf var ki engellesek halktan vergi bile almayız' diyor. Demek ki memlekette para var ama başka yerlere gidiyor. Kamudaki bu israfı engellemek adına bizim 'tek hesap' diye bir projemiz var. Kamu harcamalarının bir hesapta toplanıp harcamaların buradan yapılmasıyla ilgili. Şuanda bakanlıkların bir çoğu kiracı durumunda. Her ay trilyonlarca lira kira ödeniyor. Beştepe bu amaçla yapıldı ama farklı amaçla kullanılıyor. Beştepe'de tek başına oturup, diğer tarafta bakanlıkların trilyonlarca lira kira vermesi israftır. Sonra çıkıp Hazreti Ömer adaletinden bahsetmek ne kadar samimidir." ifadelerini kullandı.

"YÜZDE 10 BARAJINI 13 YILDIR KALDIRMADILAR"

Hükümetin 13 yıldır iktidarda olmasına rağmen seçim barajını kaldırmadığını vurgulayan BBP adayı, "1982 Anayasası'nda 12 Eylül darbecilerinin koyduğu kanunlar hala ülkemizde geçerli. Bir taraftan darbecilerden yakınacaksınız, diğer tarafta onların koyduğu kanunları devam ettireceksiniz. Niye? Çünkü işlerine geliyor. 3 Kasım 2002 yılında AKP'li yetkililer iktidara gelince yüzde 10 barajını kaldırıp tüm partilerin Meclis'te temsilini sağlayacaklarını açıklamışlardı. 13 yılda yapıldı mı? Hayır. Nerede samimiyet?" diye konuştu.

"BİZ SİZE HİÇ YALAN SÖYLEMEDİK"

Argut, açıklamalarını şöyle tamamladı: "1 Kasım seçimleri bir dönüm noktasıdır. Ülkemiz açısından gerçekten çok önemlidir. Bugün ülkeyi bu hale getiren iktidarın gitmesini sağlayacak bir seçim olacağına inanıyoruz. Vatandaşlarımızı BBP'yi desteklemeye davet ediyorum. Biz size hiç yalan söylemedik. Bu ülkenin ve bu devletin yanında durduk. Biz bu devletin çok güçlü olması gerektiğine inanıyoruz. Hak ve hukuk yolunda herkes Hazreti İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca misali safını belirlemelidir ve BBP safında birleşmelidir."
CİHAN
30 Ekim 2015 17:54
DİĞER HABERLER