Fatih'te bulunan Rüstem Paşa Medresesi yeniden düzenlenerek müze haline getirildi. Yapı, Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Müzesi olarak faaliyete geçti. Bediüzzaman'ın talebelerinin de katıldığı törende konuşan Barla Platformu Koordinatörü Said Yüce, müzenin açılmasıyla birlikte üstadın yaşamını ve yaşadıklarını bugüne taşımayı ve anlatmayı amaçladıklarını söyledi.
O dönemin tanıkları arasında binlerce sayfalık külliyat olmadığını, sadece Bediüzzaman'ın yazdığı mektuplar olduğunu anlatan Yüce, Risale-i Nur'un evrensel bir değer olarak bugünlere geldiğini söyledi. Yüce, aydınların bir bölümünün Risale-i Nur'ları övdüğünü anlatarak 'Cemil Meriç'in "Risale-i Nur, milli hazinelerimizdir. Onun kelimeleri üzerinde oynamak kimsenin hakkı değildir" sözü dikkat çeker" dedi.
Bediüzzaman'ın talebeleri de müzenin açılmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Bediüzzaman'ın değerlerinin anaşılması konusunda gösterilerin gayretlere teşekkür etti.
Abdülkadir Bıdıllı, Bediüzzaman'ın kullandığı resimsiz paralardan bir bölümünü müzeye hediye etti. Mustafa Sungur ve Said Özdemir'in rahatsızlıkları nedeniyle törene katılamadığı belirtildi...
İşte Bediüzzaman Said Nursi ve Risale-i Nur Müzesi'ndeki o çok özel eşyalar: