Belediye, kullanılmayan arazilere arpa, buğday ekti

Belediye, kullanılmayan arazilere arpa, buğday ekti
Malatya'da Arguvan İlçe Belediyesi, yıllardır kullanılmayan 2 bin dönümlük arazilere arpa buğday gibi ürünler ekti. Hasat mevsiminde elde edilecek gelir kamu yararına yatırımlarda kullanılacak.

CHP'li Arguvan Belediyesi, yıllardır kullanılmayan arazileri değerlendirmek için harekete geçti. Bu çerçevede 1000 dönümü taşlı 2000 dönümlük arazi tespit edildi. Taşlı arazi araçlarla temizlendi. Arazinin bir kısmına arpa ekildi. Arazinin diğer bölümlerinde ise organik tarım ürünleri yetiştirilecek.

Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, konuya ilişkin şunları kaydetti: "Belediyemizin arsa ve arazileri konusunda bir tespit çalışması yaparak kayıtlarda olan fakat herhangi bir şekilde tapulu arazilerin sahip çıkılmadığı bilgisini tespit ettik. Yerinde tespite gittiğimizde bazı çiftçiler tarafından sürülüp işlendiğini fark ettik. Bir kısmının da taşlı olması nedeni ile ham toprak olarak işlenmediğini gördük. İlçe Tarım Müdürlüğü ve Ziraat Odası Başkanında görüş ve önerilerini alarak işlemeye başladık. Amacımız Arguvan'da modern araçlarla işlenerek organik ve alternatif ürünlerle üreticimize örnek tarım alternatifleri sunmak. Bu çerçevede üreteceğimiz ürünlerin gelirini de kamu yararına çeşitli yatırım ve etkinliklerle, toplumsal kalkınma ve dayanışmayı güçlendirmek için kullanmak olacaktır. Bu arazilerin işlenmesine yönelik planlamada ağaçlandırma da olacak. Ayrıca arazileri sürmeye başlayınca çiftçilerimizden de destek aldık. Traktör sahibi çiftçilerimizin imece anlayışı ile karşılıksız destek vererek arazileri birlikte sürdüler." CİHAN
26 Kasım 2015 15:19
DİĞER HABERLER