Belediyeden 2 bin patik siparişi

İzmir'in Karşıyaka Belediyesi, ilçedeki kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda daha faal olmasını sağlamak için "Üretici Kadın Kooperatifi" ile 240 kişiye kazanç kapısı açtı. El emeği göz nuru ile hem üreten hem de satan kadınlar, yaş veya eğitim gibi engellere takılmadan para kazanma ve aile ekonomilerine katkıda bulunma imkanına kavuştu. Belediye, kooperatifte çalışan kadınlardan 2 bin adet patik satın almak için de sipariş verdi.

Gezen mart ayında kurulan Üretici Kadın Kooperatifi, kısa sürede her yaştan ve her eğitim düzeyinden 240 üyeye ulaşarak hızlı bir üretim sürecine girdi. Demirköprü Mahallesi'ndeki belediyeye ait müstakil binada çalışan kadınlar takı tasarımı, file örgü, ahşap boyama ve çini gibi alanlarda üretim yapmaya başladı. Kooperatif çalışmalarının her aşamasında destekçi olmayı sürdüren Karşıyaka Belediyesi de "Hoşgeldin Bebek" projesi kapsamında yeni bebek sahibi olan ailelere hediye edilen çantalara koyulmak üzere 2 bin patik siparişi verdi. Belediye etkinliklerinde ikram edilen yiyecekleri de hazırlayan kadınlar, binadaki gıda üretim atölyesinin tamamlanmasıyla bu alandaki hizmet kapasitesi ve çeşitliliğini daha da arttıracak. Kısa süre içinde nikah şekeri üretimine de başlanacak. Çeşitli festival ve etkinliklerde ürünlerini satma imkanı bulan Karşıyakalı kadınlar, yakın zamanda açılacak internet sitesi üzerinden de sipariş alıp satış yapabilecek. Turizm sezonunda Dikili, Çeşme gibi bölgelerde de satışlar yapılacak. Kooperatif üyesi kadınlar, İş-Kur'la yapılacak işbirliği kapsamında verilecek aşçılık, çocuk ve hasta bakımı gibi eğitimlere katılarak, istedikleri alanlarda uzmanlaşma imkanını da yakalayacak. Anahtarlık, yastık gibi üretimlerin de yapılacağı kooperatifte, Karşıyaka'nın simge yapı ve heykelleri özel tasarımlarla markalaştırılacak.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, konu hakkında yaptığı açıklamada, "Kadınlarımızın yaşamın her aşamasında etkin rol alması, engellerle karşılaşmadan hem sosyal hem de ekonomik olarak güçlü olması, toplumun güçlü olması demektir. Bu anlayışla kadınlarımızı üretime teşvik etmek için kurduğumuz kooperatifimiz, kısa sürede güzel işler yapmaya başladı. Kooperatifteki üretim süreçlerinde görev alan kadınlarımız, ekonomik kazancın yanısıra sosyal açıdan da önemli kazanımlar elde ediyor. Yaşamın her alanında yanımızda olan kadınlarımıza destek olmak için her zaman üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz." dedi. CİHAN
13 Temmuz 2015 10:56
DİĞER HABERLER