Berlin Sanayi ve Ticaret Odası'na ilk kez bir kadın başkanlık edecek

Berlin Sanayi ve Ticaret Odası (IHK) başkanlık koltuğuna ilk kez bir kadın başkan oturacak. IHK'dan yapılan açıklamaya göre başkanlık görevini 2004 yılından bu yana sürdüren Eric Schweitzer görevinden erken ayrılacak ve yerini Beatrice Kramm'a devredecek. Böylece kurumun tarihinde ilk kez bir kadın başkan göreve gelmiş olacak. Yeni başkanlık seçimleri 14 Mart'ta yapılacak. 50 yaşındaki Kramm'ın başkan olarak seçilmesine kesin gözle bakılıyor.

Beatrice Kramm IHK için yabancı bir isim değil. Evli ve iki çocuk annesi Kramm 2004 yılından bu yana yönetim kurulunda çeşitli görevlerde bulundu, son olarak başkan yardımcısı olarak hizmet verdi. Berlin ekonomisini iyi bildiği ifade edilen başkan adayı Berlin'deki Humboldt Üniversitesi'nde hukuk öğrenimi gördü. Mezuniyetinden sonra Polyphon Film ve Televizyon Şirketi'nde çalışmaya başladı, yapımcı olarak bir çok başarılı diziye imza attı ve 2013'te şirketin yönetim kurulu başkanlığına yükseldi.

Berlin Eyalet Başbakanı Michael Müller Beatrice Kramm'ı kutlayarak "IHK'yı Berlin'i ve Berlin ekonomisini bilen, tecrübeli bir başkanın yönetecek olması hepimiz için sevindirici bir olaydır." dedi. CİHAN
11 Ocak 2016 18:48
DİĞER HABERLER