Berlin'de Milli Görüş camisine dolandırıcılık baskını

Berlin'de Türkiyelilerin yoğun yaşadığı Kreuzberg'de bulunan Milli Görüş'çülere ait bir camiye, koronavirüs yardımlarında usulsüzlük şüphesiyle, Alman polisi tarafından baskın gerçekleştirildi.

Baskında, cami ve bazı dükkanlarda arama yapıldığı belirtilirken, bilgisayar, sabit disk ve dosyalara da el konuldu. Aramalarda 7 bin euro nakit paraya da el konulurken, savcılık tarafından Twitter'da yapılan açıklamada altı farklı noktada arama yapıldığı vurgulandı.

Savcılık açıklamasında, devletin dağıttığı korona yardımlarında usulsüzlük tespit edildi. Bu çerçevede 70 bin euro para toplanarak bu paralarının Avrupa Milli Görüş Teşkilatı'na (IGMG) bağlı Mevlana Camii'nin hesabına aktarıldığı ifade edilirken soruşturmanın genişletileceği belirtildi.

DW Türkçe'nin haberine göre, devlet yardımlarından usulsüz bir şekilde yararlanan üç kişinin de arandığı duyuruldu. 

Aramalara 250 polis memurunun katıldığı kaydedildi.Koronavirüs salgını sırasında yapılan yardımlar konusunda tespit edilen usülsüzlükler Berlin ile sınırlı değil. Berlin'de yetkililer, ödemeleri çok hızlı ve yeterince denetime tabi tutmadan yaptıkları gerekçesiyle eleştiriliyor.

Geçtiğimiz aylarda Berlin'de bir temizlik çalışanı Alman hükümetinin yardım programından altı ayrı usulsüz başvuru ile 77 bin 500 euro yardım aldığı için yargılanmıştı.

21 Ekim 2020 19:33
DİĞER HABERLER