Beşşar Esed'in sarayına roketli saldırı!

Beşşar Esed'in sarayına roketli saldırı!
Suriye'nin başkenti Şam'da, muhalif Şam Kuvvetlerinin, Devlet Başkanı Beşşar Esed'in sarayı olarak bilinen ''Halk Sarayı''na roketlerle saldırdığı bildirildi.

Şam'ı Kurtarma Tugayı, Şam Kuvvetlerinin Halk Sarayı'na yerli yapımı  roketlerle yüksek bir tepeden saldırdığını ve sarayın yakınlarında bulunan meçhul  asker anıtı çevresinin ise güvenlik güçleriyle dolduğunu belirtti.
Roketlerin saraya isabet edip etmediği hakkında bilgi vermeyen tugay,  roketlerin atıldığını gösteren bir videoyu internette paylaştı.

Şam Kuvvetleri, Şam'ı Kurtarma Tugayına bağlı bir birlik olarak  biliniyor...

"ESED'E VERİLEBİLECEK TEK TAVİZ..."

Öte yandan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal  Koalisyonu (SMDK) Sözcüsü Velid el-Bunni, Esed ve Suiye'nin geleceği ile ilgili yaptığı açıklamada, ''SMDK'nın taviz verebileceği  tek nokta, Beşşar Esed'in mahkemeye çıkarılmadan gitmesine müsaade edilmesi''  diye konuştu. Bunni, 50 binden fazla kişiyi öldürmesinin ardından Esed'e  mahkemeye çıkarılmadan gitmesine izin verilmesinin başlı başına ''büyük bir  tolerans'' olduğunu ifade etti.

SMDK'nın kabul edebileceği durumların Esed'in gitmesiyle başlayacağını  vurgulayan Bunni, bunu içermeyen hiçbir durumu kabul etmediklerini ifade etti.  Bunni, SMDK'nın kuruluş belgesinde de bu durumun açıkça belirtildiğini  hatırlatarak, hiç bir koşulda bu talebin değiştirilemeyeceğini dile getirdi.

"HELİKOPTER DÜŞÜRÜLDÜ"

Suriye Genel Devrim Konseyi'nden (SRGC) yapılan açıklamada ise, ÖSO'nun Halep'te bulunan Mineğ Askeri  Havaalanı yakınında bir askeri helikopteri düşürdüğünü ve havaalanının çevresinde  silahlı muhaliflerle ordu birlikleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığını  belirtti.

30 Aralık 2012 20:32
DİĞER HABERLER