BEÜde "Erişilebilirlik ve Ulaşılabilirlik" konferansı

BEÜde "Erişilebilirlik ve Ulaşılabilirlik" konferansı (Fotoğrafları)
BİTLİS (A.A) - Bitlis Eren Üniversitesinde (BEÜ) "Erişilebilirlik ve Ulaşılabilirlik" konferansı düzenlendi.
     BEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Poyraz ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi katıldı.
     Konferansta konuşan BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, üniversitede engelli bakımı ve rehabilitasyon bölümünün olmasından dolayı, konferansın kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu söyledi.
     BEÜnün açtığı yeni programlarla değil, düzenlediği etkinliklerle anılacağını ifade eden Doğru, şöyle konuştu:
     "Türkiyede sadece üniversitemizde bulunan engelli bakımı ve rehabilitasyon bölümü, önümüzdeki yıl ilk mezunlarını verecek. Bu bölümdeki öğrencilerimizin istihdam sorunu olmayacak. İlk mezunları gerekli düzenlemeler yapılıncaya kadar bazı sıkıntılara göğüs gerecek. Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ile farklı projelere imza atmak istiyoruz."
     Şükrü Poyraz ise eğitimli, genç, dinamik bir neslin, yaşlı bakımında önemli rol üstleneceğini ifade etti.
     BEÜde bilimsel çalışmalar yapacak olan gençlerin yetişeceğini belirten Poyraz, "Mezun olduğunuzda istihdam sorunu yaşamayacaksınız. Kendiniz iş beğenmeyeceksiniz. Bitlis Eren Üniversitesinin genç olmasına rağmen, örnek bir üniversite olma yolunda ilerliyor. Artık diplomalar çerçeve yapılıp duvarlara asılmayacak. Ülkemizde 8,5 milyon engeli var. Birçok ülkenin nüfusuna eşit engellimiz var" dedi.
     Ülkede engelleri kaldırmak için federasyon olarak çalışma yaptıklarını bildiren Poyraz, 2002 yılına kadar evlerinden çıkamayan engellilerin, bu yıldan sonra artık toplumun içinde yerini aldığını ifade etti.
     Poyraz, "Bu tarihe kadar evlerimizde hapis hayatı yaşıyorduk. Ebeveynlerimiz gardiyanlarımız olmuştu. Erişim ve ulaşım hepimizin hakkı. Sizlere her zaman yakın olacağız. Çağırdığınızda yanınıza gelerek tecrübelerimizi paylaşacağız" diye konuştu.
     Yusuf Çelebi de "Erişilebilirlik ve Ulaşılabilirlik" konusunda konferans verdi.
     Konferans sonunda Doğru, Poyraz ve Çelebiye plaket verdi.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
16 Nisan 2013 17:30
DİĞER HABERLER