Belçika'da Türk mutfağını tanıttığı İnstagram hesabı 130 bin takipçiye ulaşınca dikkatleri üzerine çeken Beyhan Ağırdağ önce Flamanca yayın yapan bir gazetede köşe yazmaya başladı ve şu anda da televizyonlarda program teklifleri alıyor. Ağırdağ, Belçikalıların farklı tatlara Türklerden daha açık bir millet olduğunu düşünüyor. Yabancı erkeklerin eşlerine "Bak Beyhan ne paylaşmış, akşam yap da yiyelim" şeklinde yorumlarda bulunduğunu aktaran Ağırdağ " Belçika'ya sadece kebabı tanıtmışız" diyerek mutfağın önemli bir kültürel iletişim alanı olduğunu söyledi.
Belçika'nın Flaman Bölgesi'nde yaşayan Beyhan Ağırdağ, sosyal paylaşım platformu İnstagram hesabı üzerinden paylaştığı yemek tarifleri birden büyük beğeni kazandı. İki sene önce "aile içi" açtığı hesabın gün geçtikçe takipçileri arttı. Bugün 130 bini aşan bir takipçi sayısına ulaşan Ağırdağ'ın paylaşımları Flaman medyasının gözünden kaçmadı. İlk aşamada Beyhan Ağırdağ ile bir röportaj yapan gazeteciler, röportajın ses getirmesi sonrasında, HBVL gazetesinde de yemek köşesi verdiler.
Takipçilerindeki ciddi artışı "Yemeklere çok özeniyorum, yemeklerin fotoğraflarını çekerken dikkatle yapıyorum. Ulaşılabilir malzemelerle kolay tarifler veriyorum." diyerek özetleyen Ağırdağ, Belçikalıların Türklere nazaran farklı tatlara daha açık bir millet olduğunu ifade etti. Belçikalı Türklerin mutfak tanıtımında biraz eksik kaldığını sitemli şekilde ifade eden Ağırdağ "Sanırım sadece kebabı tanıtmışız." dedi.
"HANIM BAK BEYHAN NE PAYLAŞMIŞ. AKŞAM YAP DA YİYELİM"
Kültürlerarası iletişim adına mutfak kültürünün bulunmaz bir fırsat olduğunu söyleyen Ağırdağ, birçok olumlu tepkiyle karşılaştığını paylaştı. Hanımlardan sıkça geri dönüşümler alan Ağırdağ'ın hesabı birçok erkek tarafından da takip ediliyor. Tariflerin birçoğunun ilgi çektiğini söyleyen Ağırdağ, en çok pasta türlerini yapmayı sevdiğini söyledi. Özel bir eğitim almadığını ifade eden Ağırdağ, annesinin çok güzel yemekler yaptığını ve annesinden öğrendiğini dile getirdi. Yemeğin kendisi için "mutluluk, birlik, beraberlik" ifade ettiğini de ekleyen Ağırdağ "Evde herkesin akşam bir işi oluyor. Çocukların dersi, babanın işleri,... Yemek masası beraber olduğumuz tek fırsat." diyerek sofranın birleştiriciliğine vurgu yaptı. CİHAN