'Bilal'e anlatır gibi' klip çekti, gözaltı mizanseniyle herkesi kandırdı

Rapçi Rota'nın klibinde Bilal Erdoğan maskesi ile İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı önünde sahnede bulunması sonrası bir de gözaltına alındım mizanseni yaptığı ortaya çıktı.

‘Rota’ adıyla bilinen rapçi Bulut Alpman’ın evine sabahın erken saatlerinde polis baskını yapıldığı öne sürülürken Alpman'ın Instagram hesabından yaptığı paylaşımda birinin ‘Kapıyı kırarız’ dediği duyuluyor. Rota ise "sende virüs vardır açamam" diyor. Aynı kişinin "Kapıyı kırarız" demesi üzerine "kaçıyor muyuz?" diye cevap veren rapçinin daha sonra "kapıyı kırarsanız parasını alırım" sözleri duyuluyor.

Paylaşımın ardından gözaltına alındığı öne sürülen şarkıcının bu paylaşımı mizansen için yaptığı belirtildi. Alpman’ın yeni şarkısı “Ağla”daki sözler ve klibi nedeniyle gözaltına alındığı hayranları tarafından öne sürülürken rapçi, Bilal Erdoğan maskesi ile İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı önünde çektiği sahnede “Bilal’e anlatır gibi anlatacağım sizlere çocuk” sözlerine yer vermişti.


BAŞSAVCILIK: GÖZALTI YOK

Ancak gerçek daha sonra ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Rapçi Rota'nın gözaltına alındığına yönelik paylaşımları yalanladı.

Savcılıktan yapılan açıklamada, "Kamuoyunda “Rota” ismiyle bilinen B. Alpman isimli kişi hakkında herhangi bir gözaltı kararı ya da uygulaması söz konusu değildir. Gözaltı iddiasıyla ilgili yayın ve paylaşımlar gerçek dışıdır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.

31 Mayıs 2020 11:38
DİĞER HABERLER