Bilecikte Kurban Bayramı önlemleri

Bilecikte Kurban Bayramı önlemleri
BİLECİK (A.A) - Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, Kurban Bayramının huzur ve güven ortamında geçirilmesi amacıyla çeşitli tedbirlerin alındığını bildirdi.
     Akpınar, yaptığı yazılı açıklamada, İl Jandarma ve İl Emniyet Müdürlüğünün görev bölgelerinde emniyet ve huzuru temin edici her türlü güvenlik önlemlerini alacağını belirtti.
     Kurban Bayramının huzur, barış ve güvenlik içerisinde, milli birlik ve beraberlik duygularıyla kutlanması için ilgili birimlerce gerekli tedbirlerin alınacağını ve alınan tedbirlerin hassasiyetle yerine getirileceğini kaydeden Akpınar, şunları ifade etti:
     Bayramda kurbanların kurban hizmetleri komisyonu tarafından belirlenen yerlerde kesilmesi için gerekli tedbirler alınarak, belediye ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenli olarak denetimleri yapılacak. Kurban derilerinin toplanmasında herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için Türk Hava Kurumu Şube Başkanlığınca gerekli önlemler alınacak. Bayram süresince her türlü sağlık tedbirleri İl Sağlık Müdürlüğünce alınacak, hastanede düzenli bir nöbet hizmeti verilecek. Vatandaşlarımızın alışverişlerini rahatlıkla yapabilmelerini sağlamak amacıyla belediyelerce gerekli tedbirler alınacak ve alışveriş mahallerinde zabıta denetimlerini yoğunlaştıracak.
     Bayram süresince yoğun haberleşmenin olacağı düşünülerek İl Telekom Müdürlüğünce haberleşme ile ilgili her türlü teknik ve personel tedbirleri alınacak. Vatandaşların güvenle yolculuk etmelerini sağlamak amacıyla Karayolları Şube Şefliği ve İl Özel İdaresince yolların devamlı açık bulundurulması sağlanacak. Trafik kontrolleri yapılacak. Tatil süresince meydana gelebilecek ölüm olaylarında vatandaşlarımızın cenaze ve defin işlemlerinin yapılması için belediyeler, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Müftülüğünce işbirliği yaparak gerekli tedbirlerin alınmasını sağlayacaktır.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Deniz Açık
23 Ekim 2012 15:18
DİĞER HABERLER