Bilecikten kısa kısa

Bilecikten kısa kısa -Sonbahar dönemi hayvan aşılama kampanyaları
BİLECİK (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Alparslan Dankaz, Hayvan Hastalık ve Zararlıları İle Mücadele projesi kapsamında yapılan büyük ve küçükbaş hayvanların aşılanması projesine devam ettiklerini bildirdi.
     Dankaz, yaptığı yazılı açıklamada, 3 Kasım tarihine kadar yürütülecek projede, daha önce çeşitli sebeplerle aşılanmayan hayvanlar ile 2012 yılında yeni doğan genç hayvanların aşılanıp, küpe takılarak kayıt altına alınacağını kaydetti.
     Proje kapsamında temin edilen 7 araç, aşı ve küpe malzemeleriyle çalışmaları sürdüreceklerini dile getiren Dankaz, Yetiştiricilerin aşılama çalışmalarını takip etmeleri ve proje çalışması için gelen ekiplere yardımcı olmalarının projenin hedefine ulaşmasında büyük katkı sağlayacaktır. Aşılama döneminde 44 bin küçükbaş, 35 bin büyükbaş hayvanın aşılanması hedeflenmektedir dedi.
     Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlık olarak il ve ilçe dışına sevk edilecek hayvanlarda sevk tarihinden 15 gün önce şap aşısı olma şartının aranacağını vurgulayan Dankaz, kurbanlık hayvan yetiştiricilerinin hayvan sevklerinde mağduriyet yaşamamaları için kurbanlık hayvanlarını aşılatmak üzere il ve ilçe müdürlüklerine 17 Kasım tarihine kadar müracaat etmeleri gerektiğini bildirdi.
    
     -İl Hayat Boyu Öğrenme toplantısı-
    
     İl Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı, Bilecik Vali Yardımcısı Süleyman Deniz başkanlığında yapıldı.
     Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde gerçekleştirilen toplantıya, Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ve daire amirleri katıldı.
     Toplantıda, 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında yapılan çalışmaların değerlendirilmesi, hayat boyu öğrenmeye katılımın artırılması için yapılması gerekenler, Ana-Kız Okuldayız Okuma Yazma kampanyası ve aile eğitim programları kursları hakkında bilgi verilmesi maddeleri görüşüldü.
    
     Muhabir: Mehmet Candikmen
     Yayıncı: Mürsel Çetin
27 Eylül 2012 16:38
DİĞER HABERLER