'Bütün takılabilenlerin sonunu getirecek takılabilen' olarak adlandırılan bu teknoloji önümüzdeki yılları şekillendirecek.
Teknolojinin gelişimi sonrası insanlığın ekranları bir şeylerin üstüne, etrafına ve içine koyma çabası kayda değer. Bazı çabaların diğerlerinden daha önplana çıktığı söylemek de yanlış olmaz.
Bunları Google'ın ayna (this mirror) ve Google glass teknolojisiyle örneklendirebiliriz.
Fakat lensler bildiğimiz gözlerimize taktığımız lensler bunların da ötesinde bir teknolojiyle geliyor.
Güney Avustralya Üniversitesi (University of South Australia) Gelecek Endüstrileri Enstitüsü'ndeki bilim insanları yeni bir buluşla geliyor. Araştırmacılar elektriği ileten polimer film kaplama kullanarak film kaplamanın alanını ikiye çıkaracak çok küçük bir elektrik devresi yapmayı başardı.
Doçent doktor Drew Evans buluşu 'oyun değiştirici' olarak tanımlarken, iki yıllık çalışmanın ve 10 yıllık geniş bir araştırmanın ürünü olduğunu açıkladı.
Doçent Evans "kanınızdaki glukoz oranını elektronik ekran oluşturarak ölçen en basit sensörlerden bahsediyoruz" diyen Evans şöyle devam etti: Yani bir gözlüğün bilgisayar gibi davranmasından ziyade doğrudan lenslerinizde görüntü oluşturabilirsiniz.
SAMANYOLUHABER.COM