Bilim şenliği 3 bin 800 öğrencinin katılımı ile başladı

Bilim şenliği 3 bin 800 öğrencinin katılımı ile başladı
TÜBİTAK, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF), Ereğli ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ereğli Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'geleceğin teknolojisi ile randevumuz var' temalı bilim şenliği düzenlendi. Açılışı gerçekleştirilen bilim şenliğinde toplam 3 bin 800 öğrenci 2 gün boyunca bilim ile iç içe olacak.

Amfi tiyatroda ve sahil bandından atölyelerin hazırlanması ile başlayan bilim şenliğinde protokol konuşmaları ile devam etti. Şenlikte konuşan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) Dekanı Profesör Doktor Ali Azar bilime ve bilimsel verilere önem verilmezse bilimin o ülkeyi terk edeceğini söyledi. Azar, konuşmasında "8. ve 13. yüzyıllar arasında bilimin parlak bir dönem geçirmesi burada toplumun bilime bilim insanlarına verdiği değerin bir işaretidir. Eğer sizler bilime, bilimsel gelişmelere inanırsanız Ulu Önder Atatürk'ümüzün belirttiği gibi muassır medeniyet seviyesine ulaşabilirsiniz. Eğer bilimsel gelişmelere bilim insanlarına değer vermezseniz bilim bulunduğu ülkeyi terk eder." dedi.

Ereğli Belediye Başkanı Operatör Doktor Hüseyin Uysal ise konuşmasında geleceğin bir anda geleceğini ve bunun içinde hazırlıklı olmak gerektiğini kaydetti. Uysal, şu ifadeleri kullandı: "Gelecek çok yakındır. Hep gelecekten bahsederiz. Ancak bunu bizlerin hatırlatması lazım. Gelecek ansızın geliverir. Bunun için bizlerin hazırlıklı olması lazım. Bugünün toplumunda günümüzde en önemli sermaye bilimdir. Bu yüzden sizleri bu bilim şenliğinde buralardan doyasıya değerlendirmenizi rica ediyorum."

Yapılan konuşmaların ardından bilim şenliğinin açılışı gerçekleştirildi. Dijital radyo atölyesinde Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) Dekanı Profesör Doktor Ali Azar ve Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal Bursa'dan gelen öğrencileri ile birlikte dijital radyo yaptı. Radyoyu tamamlayan Ak Parti'li Belediye Başkanı Uysal, radyoda ilk olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı ve 'oy verin, gitsinler' sözlerini duyduğunu söyledi.

Açılan atölyelerde il, ilçe ve il dışında gelen 17 okulun öğrencileri yaptıkları bilimsel çalışmaları sergilerken, şenliği gezen öğrenciler de çalışmaları denedi. 2 gün boyunca sürecek olan bilim şenliğinde kurulan 22 atölyede 320 öğrenci dijital radyo, güneş enerjisi ile çalışan robot, ^D tasarım, ^D yazıcı baskısı, 72 öğrenci led aydınlatma devresi gibi bir çok çalışmanın sergileneceği bilim şenliğinde 3 bin 800 öğrenci katılacak. 5-16 yaş gurubu arası öğrencilerde rehberlik öğretmenleri eşliğinde atölyelerde çeşitli ürünler üretecek.

Bilimsel Şovlar, müzik dinletileri, robot gösterilerinin de yer alacağı şenlikte Profesör Doktor Rahmi Güçlü öğrencilerle bir araya gelerek astronomi ve TÜRKSAT 2 uydusu ile ilgili soruları yanıtlayacak. CİHAN
22 Mayıs 2015 12:59
DİĞER HABERLER