Bitliste "Engelliler Çözüm Süreci" konferansı

Bitliste "Engelliler Çözüm Süreci" konferansı
BİTLİS (A.A) - Bitliste, "Engelliler Çözüm Süreci" konulu konferans düzenlendi.
     Belediye tarafından kültür merkezinde düzenlenen konferansta konuşan Vali Veysel Yurdakul, dünyaya gelen her insanın değişik alanlarda eksiklikleri ve rahatsızlıkları olabileceğini belirtti.
     Devletin sağladığı imkan ve kabiliyetlerle engellileri dinlediklerini, sorunlarını çözmek ve hayatını kolaylaştırmak için çaba gösterdiklerini vurgulayan Yurdakul, engelli ve engelsiz her insan bir sınavdan geçtiğini ifade etti.
     Yurdakul, engelliler gibi özel statüdeki insanlara sahip çıkamayan devletlerin, büyük devlet olma iddiasının olmadığına dikkati çekerek, Türkiye Cumhuriyetinin büyük devlet olma iddiasının olduğunu, bu nedenle de öncelikle yetimine, öksüzüne ve engellilere sahip çıktığını söyledi.
     Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise 4 yıl önce maaşını ödemeyen bir belediyenin birçok alanda sosyal hizmet veren kurum haline geldiğini bildirerek, kentte bugüne kadar engelliler için gerçekleştiremedikleri hizmetlerden dolayı özür diledi.
     Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Ortopedik Özürlüler Federasyonu Genel Sekreteri Ayhan Bahçeli de terörün en büyük sakatlıkları üreten bir fabrika olduğunu, bu nedenle terörün bitmesi ve silahların susması gerektiğini kaydetti.
     Engellilerin de terörün bitmesi, silahların susması ve gençlerin ölmemesi adına çözüm sürecine yürekten destek verdiğini anlatan Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:
     "Terörün bitmesi, ayakların mayına basmaması, savaşta yaralanmamak ve bomba patlamasında gözlerini kaybetmemek demektir. Bu bölgelerde terörün bitmesi gerekiyor. Aramıza yeni engellilerin katılmaması adına sivil toplum örgütlerinin ve halkımızın çözüm sürecini desteklemesini istiyoruz. İnşallah bundan sonra silahlar susar."
     Konferans sonunda sahne alan engelli şarkıcı Bilal Göregen, darbuka eşliğinde seslendirdiği şarkılarla katılımcıları eğlenceli dakikalar yaşattı.
    
     Muhabir: Yunus Okur - Şener Toktaş
     Yayıncı: Levent Harman
09 Mayıs 2013 19:40
DİĞER HABERLER