Bizzat Davutoğlu açıkladı, Ankara'da olay oldu!

Bizzat Davutoğlu açıkladı, Ankara'da olay oldu!
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP’nin 350 sayfalık seçim beyannamesinin asli metnindeki ‘çözüm süreci’ne ilişkin bölümün baskıya giderken ‘bir şekilde düştüğünü’ ve bu nedenle basılı metinde yer almadığını savundu.
Vatan gazetesi yazarı İbrahim Kiras bugünkü köşesinde,  Davutoğlu’nun önceki gün İstanbul Haliç Kongre Merkezi’ndeki aday tanıtım toplantısının ardından bir grup gazeteciyle yaptığı sohbette konuşulanları aktardı.

Kiras, bir gazetecinin, “Çarşamba günü açıkladığınız iki metinde de sözleşmede de ve seçim bildirgesinde de çözüm süreci kavramını görmedim” sözleri üzerine Davutoğlu’nun, “Beyannamede son gece fasiküller giderken basım esnasında birkaç sayfa ve bir de ‘içindekiler’ kısmı da yok. Çünkü o gece bile çalıştık, oradan doğan bir eksiklik” dediğini yazdı.

Kiras ayrıca, Davutoğlu’nun beyannemede süreçle ilgili bölümün ‘bir şekilde’ düştüğünü, bu bölümün ikinci baskıda beyannameye ekleneceğini söylediğini belirtti.

Asli metinde vardı ama…

Vatan yazarı, Başbakan Davutoğlu’nun buna ilişkin sözlerini şöyle aktardı: "Ama ayrıca çözüm süreciyle ilgili bir bölüm vardı. Bir şekilde düşmüş. O eklenecek, ‘içindekilerle’ birlikte. Asli metinde vardı, ama İstanbul’a giderken dijital ortamda bir-iki sayfada kaymalar olmuş, onu şeyde de fark ettik, içindekiler de yok mesela. Yeniden basıyoruz. Son anda yapılan bazı düzeltmeler oldu, oradan kaynaklanan bir şey. Ama çözüm sürecinin özü dikkat ederseniz metinde var."
19 Nisan 2015 12:59
DİĞER HABERLER