MHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Tuncay Şekercioğlu Anayasa'nın tümden değişmesini istediğini ancak mevcut düzenlemenin de demokratik standartları artıracağını kaydetti.
Muhalefet partilerinin meclisin Anayasa mahkemesine üye atamasına karşı çıkmasını eleştiren Şekercioğlu, "Meclisin atayacağı hakimler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı değil mi?" dedi.
Referandumda "hayır " oyu kullanacağını açıklayan İşçi Partisi, CHP, Türkiye Komünist Partisi ve BDP ile aynı safta olmayı kendine yakıştıramadığını söyleyen Şekercioğlu, sırf bu sebeple dahi "evet" denilebileceğini aktardı.
Türkiye'nin en karanlık yılı 1993'te MHP Genel Başkan Yardımcılığı ve Elazığ Milletvekilliği görevlerini yürüten Şekercioğlu anayasada yapılacak değişikliği yeterli bulmamasına rağmen referandumda "evet" diyeceğini açıkladı. Özellikle HSYK ve Anayasa Mahkemesinde gerçekleşecek reformla her iki kumunda daha demokratik bir yapıya kavuşacağını kaydeden Şekercioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Muhalefet partileri hükümetin anayasa değişikliğini yüce divanda yargılanmamak için yaptığını söylüyor. Ben bu düşünceye inanmıyorum. Bir mevkie gelen hakim veya savcı karakterini mi değiştirecek? Daha önce neyse yine öyle devam eder. Muhalefet partilerinin bu söylemi gerçekçi değil"
Şekercioğlu Anayasa Mahkemesine ve HSYK'ya atanacak kişilerin "AK Parti yandaşı" olacağı iddiasını ise reddediyor. Her iki kurumunda üye sayısının artmasıyla yeni üyeliklere atanacak kişilerin mevcut hakim ve savcılar arasından getirileceğini belirten Şekercioğlu, "yandaş yargıç" düşünceleriyle topluma gereksiz korkular sunulmasına karşı çıktı. HSYK ve AYM'nin üyelerinin büyük çoğunluğunun Cumhurbaşkanı tarafından atanacağını vurgulayan Şekercioğlu, cumhurbaşkanın da halk tarafından seçileceğini belirterek sistemde herhangi bir sıkıntı olmadığını aktardı. Devletin başında bulunan cumhurbaşkanın tasarruflarına güvenilmesi isteyen Şekercioğlu, yapılacak değişiklikle Türkiye'nin daha demokratik bir anayasaya kavuşacağını söyledi.
Tuncay Şekercioğlu kimdir?
1993 yılında MHP Genel Başkan Yardımcılığı ve Elazığı Milletvekili görevini yürütüyordu. Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın oğlu Murat Yıldırım 24 Mayıs 1993'te Bingöl'de yaşanan 33 erin şehit edilmesi hadisesinde asıl hedefin Şekercioğlu olduğunu iddia etmişti. O dönem yakın koruması olan Mahmut yıldırım'ın kendilerine kurulan pusuyu son anda fark etmesi üzerine güzergahlarını değiştirip suikasttan kurtuldu.