Bölgenin ilk donanımlı hayvan hastanesi Tatvan'da kuruldu

Bitlis Tatvan Belediyesi, bir ilke daha imza atarak bölgenin tam donanımlı ilk hayvan hastanesini ilçeye kurdu. Tatvan Belediyesi bünyesindeki Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kurulan ve bölgede bir benzeri olmayan hayvan hastanesi sayesinde, bölgedeki acil yaralı ve hasta tüm hayvanlar tedavi ediliyor.

Muayene odası, laboratuvar ve ameliyathane gibi imkanların bulunduğu hastanede, sokak hayvanları ile yaban hayvanlarının genel sağlık durumlarının kontrol edilebilmesi için gerekli tüm teçhizatlar mevcut. Hastanedi gerekli aşılar yapılırken, yaralı ve hasta hayvanlar laboratuvar ortamında incelenip, gerektiren durumlarda ise uzman hekimler eşliğinde başarılı ameliyatlar yapılabiliyor.

Bölgede yine bir ilke imza atarak, sokak ve yaban hayvanları için tam teşekküllü bir sağlık merkezi oluşturmanın gururunu yaşadıklarını belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, hastane sayesinde şimdiye kadar birçok yaralı ve hasta hayvanın burada tedavi edildiğini söyledi. Rehabilitasyon merkezinde yaralı ve hasta hayvanların tüm tedavilerinin yapıldığını kaydeden Aksoy, şöyle konuştu: "Merkezimizde hayvan bakımı ve aşılarının yanı sıra kontrolsüz çoğalan sokak hayvanlarını kısırlaştırma işlemleri ile yaralı ve hasta hayvanların bütün ameliyatları, alanında uzman hekim arkadaşlar tarafından yapılmaktadır. Kurduğumuz laboratuvarda kan sayım, x ray röntgen, idrar sayım, yoğun bakım, anestezi cihazları ile hidrolik ameliyat masası ve diğer araç gereçlerinin yanı sıra merkez bünyesinde mobil kısırlaştırma ve hayvan taşıma aracımız bulunmaktadır."

Veteriner Hekim Sefer Durmuş ise rehabilitasyon merkezinde biri gönüllü olmak üzere iki veteriner hekim, bir veteriner teknikeri ve iki çalışan ile birlikte günün her saatinde hizmet verdiklerini belirtti. Durmuş, merkezin tam teşekküllü bir hastane donanımında olduğunu ifade ederek, "Burada muayene, laboratuvar ve ameliyat hizmeti sunuyoruz. Donanımlı bir hastanede olması gereken bütün cihazlarımız mevcuttur. Buraya getirilen yaralı veya hasta hayvanların kontrollerini laboratuvar ortamında yapıyoruz. Vücudunda kırık, çıkık olanlar veya ameliyat olma durumu gerektirenler için başarılı operasyonlar gerçekleştiriliyor. Yaralı veya hasta hayvanlar konusunda bize günün her saatinde ihbar gelebiliyor. Biz de anında değerlendirip hayvan taşıma aracımızla alıp, burada gerekli işlemleri yapıyoruz. Bunun yanında sokak hayvanlarının aşılarını düzenli bir şekilde takip ediyoruz. Aynı zamanda belirli zamanlarda belirlenen yerlerde beslenme işlemlerini de yapıyoruz. Buraya çevre il ve ilçelerden de sürekli yaralı ve hasta hayvanlar getiriliyor." şeklinde konuştu.

Veteriner Teknikeri Ömer Atış da Türkiye genelinde çok az sayıda belediyenin sahip olduğu ve bütün teknik donanımlara sahip olan bir ameliyathaneye sahip olduklarını ifade etti.



CİHAN
27 Ocak 2016 10:29
DİĞER HABERLER