Bölgesel Amatör Karma Türkiye Birinciliği kuraları

Bölgesel Amatör Karma Türkiye Birinciliği kuraları Nevşehirde çekildi
NEVŞEHİR (A.A) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgesel Amatör Karma Türkiye Birinciliği kuraları Nevşehirde çekildi.
     Türkiyeden 12 takımın katıldığı ve grup müsabakalarının Nevşehirde, yarı final ve final maçlarının Kayseride oynanacağı Bölgesel Amatör Karma Türkiye Birinciliği Şampiyonasının kura çekimi Nevşehirde Uluer Yaşam Merkezinde Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Vekili ve TFF Genel Sekreter Vekili Adnan Ersanın katılımı ile gerçekleştirildi.
     Kura çekimi sonrası AA muhabirine açıklamalarda bulunan Ersan, Türkiye Futbol Federasyonu olarak Bölgesel Amatör Ligi ilk defa geçen sene Konyada yaptıklarını, 12 takım arasından 1. olan takımın UEFAnın düzenlemiş olduğu organizasyonda Türkiyeyi temsil ettiğini söyledi.
     Bu yıl da bu organizasyonu Nevşehir ve Kayseride gerçekleştireceklerini ve kura çekimini yaptıklarını belirten Ersan, Geçen sene Ankara bölge, turnuvada 1. olmuştu. Bu bölge UEFAnın organizasyonunda da başarılı olarak Avrupa 5.si oldu. Bu yıl ki organizasyona da yine 12 takım katılıyor. Burada da 1. olan takım UEFAnın organizasyonunda ülkemizi temsil edecek. Bu sene UEFAnın organizasyonunun birinci ayağı da Türkiyede düzenlenecek, biz ev sahipliği yapacağız. Bu organizasyona Romanya, İsrail, Kazakistan ve Türkiye katılacak dedi.
     Bölgesel Amatör Karma Türkiye Birinciliği Şampiyonasına Türkiyenin en elit amatör futbolcularının katıldığını kaydeden Ersan, 12 bölge müdürlüğümüzün oluşturmuş olduğu bölge karmaları Türkiyenin en elit amatör futbolcularından oluşuyor. Ben inanıyorum ki, burada bir çok amatör futbolcumuz profesyonel takımlara transferlerini yapacaklardır. Bu yıl bu organizasyonun grup müsabakalarını Nevşehirde yapacağız. Nevşehirin ev sahipliğini biz her zamana hayran hayran izlemişizdir, konfederasyon olarak yaptığımız 17 toplantının 3ünü burada yaptık ve çok memnun kaldık diye konuştu.
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
06 Haziran 2012 14:29
DİĞER HABERLER