"Borçka Macahel ve Karagöl Keşfetmek Lazım"

"Borçka Macahel ve Karagöl Keşfetmek Lazım" projesi
ARTVİN (A.A) - Borçka Kaymakamlığınca hazırlanan "Borçka Macahel ve Karagöl Keşfetmek Lazım" projesi tanıtım programı düzenlendi.
     Borçka Kapalı Spor Salonunda düzenlenen toplantıya, Borçka Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, Garnizon Komutanı Muhammet Yavuzyılmaz, Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük, Artvin Çoruh Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi ve Proje Danışmanı Doç. Dr. Özgür Eminağaoğlu, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
     Kaymakam Kızıltoprak, yaptığı konuşmada, Borçkanın üç farklı iklimin bir arada yaşandığı, Çoruh gibi insanları da engin ve bilgili, kestane balı gibi insana ömür katan nadide bir bölge olduğunu belirtti.
     Yaptıkları çalışmalar sonucu İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa havalimanlarında bir ay boyunca Borçkanın tanıtımının yapıldığını, TRTnin kanallarında reklam filminin gösterildiğini anlatan Kızıltoprak, "İzmir ve Ankara günlerinde Borçka stantları açıldı. bu işe emek verenlere teşekkür ediyorum. Daha iyi yarınlarda ekonomisi büyümüş, turizmden daha iyi pay almış bir Borçka için biz bu çalışmaları başlattık. Daha iyilerini yapmak için daha yolun başındayız" dedi.
     Proje Danışmanı Doç. Dr. Özgür Eminağaoğlu ise proje kapsamında hazırlanan "Artvinde Doğa Mirası Camilinin Doğal Bitkileri" adlı kitabın tanıtımını yaptı.
     Konuşmaların ardından Borçka Kafkas Rüzgarı halk oyunları topluluğu ekibi gösteri sundu.
     Fotoğraflarla Borçka Sergisinin açılışının yapıldığı programda, Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
    
     Muhabir: Bülent Atasert
     Yayıncı: Asena Akçay
19 Nisan 2013 13:00
DİĞER HABERLER