Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri'nin 10. yıl dönümü kutlandı

Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri'nin 10. yıl dönümü kutlandı
Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri'nin 10. yıl dönümü yapılan bir resepsiyonla kutlandı. Başkent Saraybosna'da bulunan ordu evinde gerçekleşen törene çok sayıda siyasi isim katıldı. Bosna Hersek'de bulunan diğer ülkelerin askeri ateşeleri ile NATO ve Eufor temsilcileri de törene katılanlar arasında yer aldı.

Törende konuşan Bosna Hersek Milli Savunma Bakanı Marina Pendeš, "Bosna Hersek ordusu, birlikte var olmanın bir sembolü olmayı profesyonel bir şekilde gerçekleştirmiştir. Kuruluşundan bugüne kadar ordumuz oldukça zor görevler ifa etmeyi de bilmiştir. Ordumuzu halkımızın ve vatandaşlarımızın ihtiyacı olduğu her alanda onların yanında olmayı bilmiş ve onların ihtiyaçlarına cevap vermeyi başarabilmiştir." şeklinde konuştu.

Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri, Boşnaklar'a ait Bosna Hersek Cumhuriyeti Ordusu (ARBİH), Hırvatlar'a ait Hırvat Savunma Konseyi (HVO) ve Sırplar'a ait Sırp Cumhuriyeti Ordusu'nun (VRS) birleşmesiyle 1 Aralık 2005 tarihinde kuruldu. Üç ordunun birleştiği gün olan 1 Aralık, 2005 yılından itibaren "Silahlı Kuvvetler Günü" olarak kutlanıyor. CİHAN
01 Aralık 2015 23:28
DİĞER HABERLER