Bozdağ: Diyarbakır olayını çarpıtan HDP'li yetkililerdir

Bozdağ: Diyarbakır olayını çarpıtan HDP'li yetkililerdir
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'daki saldırıda yaşamını yitiren Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ölümüyle ilgili Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarının çarpıtıldığını belirtti. Bozdağ, "Türkiye'nin Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu beyefendi Türkiye'yi ve Türk milletini doğru bilgilendirmekle mükelleftir ve doğru bilgi verir. Yalan söyleyen HDP'nin temsilcileridir. Gerçeği çarpıtan onlardır." dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, memleketi Yozgat'ta AK Parti Yozgat İl Teşkilatı tarafından düzenlenen Kasım Ayı İl Danışma Kurulu Toplantısına katıldı. Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, Diyarbakır'daki terör saldırısına değindi. Bozdağ, şunları kaydetti: "Dün Sayın Başbakanımız şunu ifade ettiler; olay bu saldırı üzerine başlayan çatışma sırasında polisimizin silahından çıkan kurşunla mı olmuştur, yoksa teröristlerin silahından çıkan kurşunla mı olmuştur, yoksa başka bir şey mi olmuştur? Bütün bu ihtimallerin hepsini araştırıyoruz. Ama öte yandan çıktılar dediler ki; Başbakan 'suikast' diyor veya Başbakan 'polis vurdu' diyor dediler bazıları. Halbuki Sayın Başbakanımız hiç bunları söylemedi. Çünkü ortada elde edilmiş delillere, bilgilere, bulgulara baktığımız zaman kurşunun kimin silahından çıktığını kesin olarak ifade edecek bir bilgiye henüz sahip değiliz. Türkiye'nin Başbakanı Sayın Ahmet Davutoğlu beyefendi Türkiye'yi ve Türk milletini doğru bilgilendirmekle mükelleftir ve doğru bilgi verir. Yalan söyleyen HDP'nin temsilcileridir. Gerçeği çarpıtan onlardır. Başbakanımızın sözünü çarpıtan onlardır. Başbakanımız çok açık ve net bir şekilde bu olayda Diyarbakır Baro Başkanı polisin silahından çıkan kurşunla öldürülmüşse onun tespit edilmesi, incelemelerde çıkan sonucu Türkiye kamuoyuyla paylaşırız. Teröristlerin silahından çıkan kurşunla öldürülmüşse onu da araştırarak tespit ederek onu da Türkiye kamuoyu ile paylaşacağız. Yok bir başka 3. kişi veya taraf orada bu eylemi yaptıysa bir suikast ihtimali varsa onunda araştıracağız onun da gerçeğini ortaya koyacağız' dedi."

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayı bütün yönleri ile araştırdığını vurgulayan Bozdağ, şu ifadeleri kullandı: "Cumhuriyet Savcılarımız çok detaylı bir tahkikatı yürütmektedir. Gerek otopsi incelemesi sırasında, gerek olay yeri incelemesi sırasında, Diyarbakır Barosu'nun temsilcileri ve diğer bütün soruşturmada bulunması gerekenlerle birlikte süreç birlikte işletilmiştir ve birlikte işletilecektir. Maalesef olay yeri incelemesi yapılırken terör örgütü mensupları olay yeri incelemesini yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcımız, 2 cumhuriyet savcımız ve baro temsilcilerinin bulunduğu alana doğru otomatik silahlarla ve roket atarlarla saldırmışlar ve olay yeri güvenliğini almakla görevli bir polis aracımızda uzaktan kumanda ile patlatılan bomba ile patlatılmış ve bu arada bazı polislerimiz yaralanmıştır. Buradan şunu ifade etmek istiyorum. Gerçeği arayanlar, gerçeğin peşinde olanlar, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarının işini yapmasından neden rahatsız oluyorlar. Eğer merhum Tahir Elçi'nin nasıl öldürüldüğünü merak ediyorsak hepimizin yapması gereken gerçeğin ortaya çıkmasını istiyorsak, bu araştırmanın, bu soruşturmanın sağlıklı bir biçimde yürümesi yürütülmesi gerekir."

Olay yerini inceleyen yargı görevlilerine görevlerini sağlıklı bir şekilde yapmasına engel çıkarıldığını savunan Bozdağ, şöyle devam etti: "Maalesef olay yerinde inceleme yapan cumhuriyet savcılarına ve diğer yargı görevlilerine görevlerini sağlıklı bir şekilde yapmalarına imkan tanınmamış ve terör örgütü mensupları olay yerine saldırıda bulunmuşlardır. Öyle ise buradan soruyorum; siz gerçeğin ortaya çıkmasını istiyor musunuz, istemiyor musunuz? PKK terör örgütü gerçeğin ortaya çıkmasından rahatsız, Hakların Demokratik Partisi eş genel başkanları ve diğer yetkilileri konuşuyorlar. Onlara da sesleniyorum siz gerçeğin ortaya çıkmasını istiyor musunuz, istemiyor musunuz? İstiyorsanız bu soruşturmayı yapan cumhuriyet savcılarımızın görevlerini sağlıklı bir şekilde yürütmelerini neden sabote ediyor, neden terör örgütü saldırıyor? Neden onların görevlerini yapmasına engel çıkarılmak isteniyor? Belli ki gerçeğin ortaya çıkmasından rahatsızlar. Ama bilinmeli ki gerçek bütün boyutları ile araştırılacaktır. Şu ana kadar cumhuriyet savcısı yürüttüğü soruşturma çerçevesinde olay yerindeki görgü tanıklarının, polislerin, basın mensuplarının ifadelerine başvurulmuş ve delillerin toplama konusunda önemli mesafe elde edilmiş. Otopsi yapılmış olay yeri incelemesi çalışmaları sürdürülmüş ve pek çok delil toplanmıştır. Görüntü kayıtları başka deliller titizlikle toplanmakta bunların analizi ve değerlendirmesi yapıldıkça Türkiye kamuoyu ile paylaşılacaktır. Ama maalesef HDP'li yetkililerin açıklamalarına baktığınızda Tahir Elçi ile ilgili taziye dileklerini görüyor ama hayatını kaybeden şehit polislerimizle alakalı herhangi bir taziye mesajına şimdiye kadar rastlamadık. Onlar insan değil mi? Onlar da insan hem de Baro Başkanı'nı korurken hayatını kaybeden insanlardan." CİHAN
29 Kasım 2015 15:54
DİĞER HABERLER