BTÜ İngilizce eğitiminde uluslararası başarı yolunda

Ulusal ve uluslararası alandaki eğitim işbirliklerini başarıyla sürdüren Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), Pearson Assured akreditasyon sistemi ile öğrencilerine uluslararası alanda kariyer yapabilmenin kapılarını açıyor.

BTÜ, dünyanın en köklü eğitim çözümleri şirketi Pearson tarafından gerçekleştirilen uluslararası kalite güvencesi sürecini tamamlamak üzere bir protokol imzaladı.

Yıldırım yerleşkesi rektörlük binası senato toplantı salonunda gerçekleşen törende, Protokole BTÜ adına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çopur, Pearson şirketi adına da Türkiye Genel Müdürü Özhan Toktaş imza koydu.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çopur, bu protokolün şimdilik kaydı ile yabancı diller yüksekokulunu kapsadığını belirterek, "İmzaladığımız protokol sonrasında yapılacak işlemler ile BTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu, tarafsız ve bağımsız bir uluslararası kuruluş tarafından akredite olmuş olacak. Bu süreç sonucunda BTÜ öğrencilerine, uluslararası geçerliliği bulunan Pearson Assured sertifikalarının sağlanması amaçlanıyor." dedi.

CİHAN
27 Kasım 2015 14:55
DİĞER HABERLER