"Bu bayrağın altında hepimiz Türk'üz"

Şanlıurfa'dan mevsimlik tarım işçisi olarak Çarşamba'ya 50 kişilik akrabalarıyla gelen Mehmet Altaş, "Bu bayrağın altında hepimiz Türk'üz." dedi.

Çarşamba'da fındık toplayan Güneydoğulu mevsimlik tarım işçileri son dönemde güvenlik güçlerine karşı gerçekleşen terör saldırılarına karşı tepkilerini dile getirdi.
Fındık toplama sezonunda 6 yıldır Samsun'un Çarşamba ilçesine geldiklerini ifade eden Şanlıurfalı aile büyüğü 60 yaşındaki Mehmet Altaş, "Sağ olsunlar arkadaşlar iyi davranıyorlar. Çalışıyoruz. Paramızı alıyoruz. Herhangi bir sıkıntımız yok. Bir husus var; Güneydoğulu veya Batılı, biz bu bayrağın altında yaşıyorsak, vatan bizimse Türk'ü, Çerkez'i, Kürt'üyle hepimiz kardeşiz. Hepimiz Türk'üz. Hepimiz Türk evladıyız. Ayrımcılık yapanlara sesleniyorum. Bunu yapmasınlar. Aksine biz Çarşamba'da her sene misafir olarak göründük. Allah razı olsun." dedi.

PKK içinde yer alan bazı Kürtleri kastederek konuşan Altaş, "Bu kötülüğü bütün Kürtler yapmıyor. Bunu istemeyenler de çokturlar. Baskı altında olanlara bir şey diyemem de. Hepimiz Türk'üz bu bayrağın altında. Kimse bu bayrağı indiremez. Kimse bu bayrağa da karşı gelemez. Türk olsun, Çerkez olsun, Kürt olsun ne olursa olsun. Bu vatan bizimdir, hepimizindir. Çarşamba'da olduğum için böyle konuşmuyorum. Güneydoğu'da da bunları söylüyorum." ifadelerini kullandı.

50 kişilik aile ve akrabalarıyla Çarşamba'nın Akçatarla Mahallesi'nde (köy) Azmi Kurt'a ait fındık bahçesinde çalıştıklarını ve işverenlerinden çok memnun olduklarının altını çizen 60 yaşındaki Mehmet Altaş, "O da misafirperverliğini bize gösteriyor. Allah razı olsun. Çalışma saatlerimiz dışında iş yapmamıza müsaade etmiyor. Belli saatlerde yanımıza gelip o da bizimle fındık topluyor." şeklinde konuştu.
CİHAN
16 Eylül 2015 14:05
DİĞER HABERLER